Fieten Olie Racing GP arriveert in India voor historische eerste Indiase Grand Prix

Dit weekend wordt voor het eerst de Grand Prix van India verreden. Plaats van handeling is het Buddh International Circuit, zo’n vijftig kilometer ten zuidoosten van de Indiase hoofdstad New Delhi. Het zal voor de hele MotoGP paddock een nieuw circuit en een nieuwe uitdaging zijn waardoor het hoe dan ook een interessant raceweekend gaat worden.

Het Buddh International Circuit is 5,01 kilometer lang en heeft acht rechterbochten en zes linkerbochten. Het circuit, waar van 2011 t/m 2013 de Formule 1 Grand Prix werd verreden, telt drie rechte stukken waarvan de langste net iets meer dan een kilometer lang is. Het circuit ligt op ongeveer een uur rijden van New Delhi, de hoofdstad van India die ruim 29 miljoen inwoners heeft en daarmee de op één na grootste stad ter wereld is.

Gezien het warme klimaat in dit gedeelte van India zal het aankomende Grand Prix weekend ook warm en uitdagend worden voor het team en de rijders met temperaturen ruim boven de 30°C. Na twee achtereenvolgende Grand Prix weekenden in Barcelona en Misano die voor Barry Baltus en Zonta van den Goorbergh de nodige ups en downs kenden zal het ook dit weekend in India weer zaak zijn om veel te leren en zo goed mogelijk voor de dag te komen.

Barry Baltus: “We zijn in India aangekomen en wat ik tot nu toe van het circuit heb gezien ziet er goed uit. Het wordt een erg heet weekend en we zullen proberen er het beste van te maken. Na het weekend in Misano moeten we sterker terugkomen dus ik ben erg gemotiveerd om dat te doen. Het is belangrijk om het circuit snel te leren kennen en de hete omstandigheden onder controle te houden, daarna zien we wel hoe het weekend verloopt.”

Zonta van den Goorbergh: “Het was een hele uitdaging om in India te komen maar na een reis van ruim 26 uur hebben we het dan toch gered. Ik kijk er zeer naar uit om hier te beginnen, het is een nieuwe baan voor iedereen en dat hoeft voor ons zeker niet in het nadeel te werken. Het zal natuurlijk een ander weekend worden dan we gewend zijn maar dat maakt het ook weer interessant. We zijn de laatste tijd goed bezig en zullen daar ook dit weekend ons uiterste best weer voor doen. Na een aantal valpartijen en de nodige pech hopen we dat het nu de goede kant op valt, dan kunnen we een goed weekend hebben.”

Jarno Jansen – Fieten Olie Racing GP teammanager: “We zijn allemaal zonder noemenswaardige problemen gearriveerd in India en de ontvangst was geweldig. Het is behoorlijk warm en het zijn de omstandigheden die ons aan Maleisië doen denken. We gaan alles opbouwen zoals we dat gewend zijn tijdens een overzeese Grand Prix en dan zien we het weekend met positieve blik tegemoet.”

Dit weekend is er een aangepast tijdschema en het tijdverschil met India bedraagt 3,5 uur. Op vrijdag zijn de twee trainingen een kwartier langer dan gebruikelijk om de coureurs extra tijd te geven het circuit te leren kennen. Na de gebruikelijke halfuur durende derde training op zaterdagochtend begint de kwalificatie ’s middags om 14:15 uur lokale tijd, 10:45 uur Nederlandse tijd. De race over 19 ronden gaat zondag om 13:45 uur lokale tijd, 10:15 uur Nederlandse tijd van start.