Corsi maakt indruk bij NTS-debuut op Misano

Simone Corsi maakte vandaag een indrukwekkend debuut bij NTS RW Racing GP op het circuit van Misano. De Italiaan sloot de eerste dag van de GP van San Marino e della Riviera di Rimini af op de 21ste plaats in de gecombineerde stand van de twee vrije trainingen. Teamgenoot Bo Bendsneyder staat daarin op de 26ste plaats.

In de tweede vrije training was Corsi meer dan een seconde sneller dan in de eerste sessie. In die eerste training reed hij 1.40.477. Bendsneyder was met 1.39.935 iets sneller. In de middag waren de rollen omgekeerd en reed Corsi de twintigste tijd met 1.39.225. Bendsneyder bleef steken op 1.39.772.

Corsi kent het circuit weliswaar op zijn duimpje, maar reed nog maar één keer eerder op de NTS, bij een test in Oostenrijk. In Misano – het circuit waar hij in 2001 zijn Grand Prix-debuut maakte – is de 32-jarige Italiaan de vervanger van Steven Odendaal, van wie NTS RW Racing GP na Silverstone afscheid nam.

“Simone brengt een nieuwe impuls in de box”, merkte NTS RW Racing GP-teammanager Jarno Janssen. “Op zijn eerste dag op deze motor staat hij binnen een seconde van de top: dat is knap. Hij geeft wel aan dat hij een aantal dingen anders wil aan de machine en daar leren wij ook van. Aan de andere kant van de box, bij Bo, is nog wat meer werk te doen. Hij staat er net iets teveel achter. De tijden zijn in de meeste sectoren wel oké, maar in sector 2 laat hij te veel tijd liggen.”

Bo Bendsneyder: “In FP1 had ik op de harde band best een goed gevoel, maar in FP2 hebben we geen stap kunnen maken. Het was geen topdag en juist daarom ben ik blij dat Corsi er is. Nu kunnen we kijken en vergelijken waar hij sneller is en wat hij anders doet. Ik denk dat we daar alleen maar beter van kunnen worden.”

Simone Corsi: “Het is fijn om in mijn thuiswedstrijd op Misano te kunnen terugkeren en ik ben blij met deze kans van NTS RW Racing GP. Het ging zeker niet slecht. FP1 was lastig en ik moest wennen aan de machine, maar tussen de twee sessies in hebben we goed gewerkt met het team en wat dingen veranderd, waardoor het in FP2 stukken beter ging. Met een gat van minder dan een seconde kan ik niet ontevreden zijn. Nu moeten we kijken waar er nog meer verbetering zit en dan hoop ik morgen voor een goede positie te kunnen gaan.”