Bendsneyder en Corsi boeken progressie in Misano

Bo Bendsneyder en Simone Corsi reden op de tweede dag van de Grand Prix van San Marino een stuk sneller rond op het circuit van Misano dan op de eerste dag. Dat resulteerde jammer genoeg niet in een betere startpositie voor de Moto2-race van zondag. Bij NTS RW Racing GP heersten dan ook gemengde gevoelens.

Zowel Bendsneyder als Corsi was ongeveer een seconde sneller dan op de eerste dag. Corsi liet 1.38.544 noteren in de eerste kwalificatieronde. Bendsneyder reed in die sessie 1.38.607. Daarmee werden de NTS-rijders respectievelijk achtste en negende, wat niet voldoende was om door te dringen tot Q2.

“Ze zijn allebei aanzienlijk sneller dan gisteren en hebben in dit competitieve veld flinke stappen gemaakt. Daar zijn we blij mee, maar met de 22ste (voor Corsi) en 23ste (voor Bendsneyder) startplaats kunnen we uiteraard niet tevreden zijn”, stelde NTS RW Racing GP-teammanager Jarno Janssen.

Bo Bendsneyder: “In vergelijking met de eerste dag ging het op deze tweede dag een stuk beter. Al in de derde vrije training kon ik mijn tijden flink verbeteren. Ook in Q1 konden we een stap maken, maar niet genoeg om erbij te staan. Ik ben blij met de verbeteringen, ook met het oog op de race, maat niet met de 23ste plaats.”

Simone Corsi: “Het liep niet helemaal zoals ik had gehoopt. We hebben een andere setting geprobeerd, maar die gaf me meer chatter aan de voorkant, dus dat was niet goed. Ondanks de wat tegenvallende 22ste plaats denk ik dat het toch mogelijk moet zijn om morgen voor de punten te gaan.”