Bendsneyder en Corsi net buiten de punten

Bo Bendsneyder en Simone Corsi hadden de punten in zicht in de Moto2-race van de Grand Prix van San Marino & Riviera di Rimini, maar het lukte net niet om ze ook de grijpen. Bendsneyder was er aan de finish op het Misano World Circuit Marco Simoncelli nog het dichtste bij op de zeventiende plaats. Corsi viel in de slotfase terug van de zestiende naar de negentiende plaats.

Beide coureurs van NTS RW Racing GP vochten een verbeten strijd in een groep van een man of tien. Met name Corsi deed daarin goede zaken. Gestart vanaf plaats 22 rukte hij al snel op naar de zeventiende positie. Bendsneyder had na een goede start iets meer tijd nodig om naar voren te komen en bleef een tijdlang steken op de negentiende plaats. Door een crash van Tetsuta Nagashima in de vijftiende ronde schoven beiden een plaats op en lang leek het erop dat het zo zou blijven. Een paar ronden voor het einde verloor Corsi echter vermogen door een probleem met de uitlaat, waardoor hij terugviel naar de negentiende plaats en Bendsneyder opschoof naar plaats 17.

“We willen graag punten pakken, dus met het resultaat kunnen we niet tevreden zijn, maar het was ook weer geen race om ontevreden over te zijn”, vond NTS RW Racing GP-teammanager Jarno Janssen. “Bo had een redelijke start en heeft zich goed terug geknokt. Het tempo lag erg hoog en dan zie je ook dat een paar kleine foutjes meteen worden afgestraft. Simone heeft een degelijke wedstrijd gereden, zeker in aanmerking genomen dat het zijn eerste race op deze machine was. We moeten de positieve punten eruit pikken en daarop volgende week in Aragon voortborduren.”

Bo Bendsneyder (17 op 32.104): “Met het eindresultaat ben ik uiteraard niet tevreden, maar het was geen slechte race. Zeker de slotfase was sterk. Ik heb twee fouten gemaakt, één in het begin en één halverwege, toen ik een andere rijder wilde inhalen en te ver naar de buitenkant ging. Gelukkig heb ik dat wel kunnen goedmaken, maar om in dit competitieve veld voor de punten te kunnen gaan, kun je je dat soort fouten niet veroorloven. Wat dit weekend duidelijk is geworden, is dat ik in de tweede vrije training grotere stappen moet maken om er de rest van het weekend beter bij te zitten. Dat is het cruciale punt gebleken hier. Ik heb ook geleerd van Corsi. Hij heeft een heel andere rijstijl dan ik, maar daar kunnen we wel informatie uithalen om te kijken wat ik anders en beter kan doen.”

Simone Corsi (19 op 34.048): “De start was goed. Ik kon meteen een handvol rijders inhalen. In de slotfase kreeg ik te maken met chatter en kon ik het tempo niet volhouden. Heel jammer, want dit was niet het resultaat waar we met zijn allen op hadden gehoopt. Ik wil NTS RW Racing GP bedanken voor deze kans en ik hoop dat we de volgende keer een paar nieuwe oplossingen kunnen uitproberen waarmee het beter kan gaan.”