Bo Bendsneyder sluit voorseizoen af met top 10-klassering

NTS RW Racing GP heeft de voorbereidingen op het seizoen 2019 met vertrouwen en een goed gevoel afgesloten. Bo Bendsneyder beëindigde de laatste testsessie op het Losail International Circuit met de negende plaats. Zijn tijdelijke teamgenoot Jesko Raffin besloot de dag als zeventiende. Aanstaande vrijdag begint het seizoen met de vrije trainingen voor de Grand Prix van Qatar, op hetzelfde circuit.

Bendsneyder begon al meteen goed. In de eerste sessie reed hij een tijd van 1.59.544. De problemen die er gisteren waren met de voorkant van de NTS konden door een aantal ingrijpende aanpassingen worden opgelost. Die verbeteringen brachten echter wat nieuwe obstakels aan het licht, waardoor de tweede sessie grotendeels verloren ging. Problemen met de elektronica maakten dat de Rotterdammer ruim een half uur binnen stond. In de derde sessie, in omstandigheden die minder gunstig waren, wist hij zijn tijd echter toch nog aan te scherpen. De 1.59.308 was in de sessie goed voor een top 10-klassering. In de overall stand van de drie testdagen staat Bendsneyder op de vijftiende plaats, 0.869 verwijderd van de 1.58.439 van Sam Lowes.

Jesko Raffin, die zaterdag voor het eerst op de NTS stapte, sloot de dag af met een indrukwekkende zeventiende tijd. In de overall ranglijst kwam de Zwitser met die 2.00.334 op de 23ste plaats uit. Ook hij had problemen met de elektronica in de tweede sessie, waarin een racesimulatie en time attack stonden gepland.

Bo Bendsneyder: “Ik kon meteen met een goed gevoel en goede tijden beginnen aan de laatste dag, doordat de problemen die we gisteren hadden waren opgelost. Maar als je harder gaat rijden, kunnen er altijd weer nieuwe dingen opduiken. In sessie 2 wilden we met een set nieuwe banden aan de slag gaan, maar door problemen met de elektronica ging die sessie bijna in zijn geheel verloren. Dat is balen, want in die sessie was de baantemperatuur het beste. In de derde sessie was het veel kouder en dus minder gunstig, maar omdat we zoveel tijd waren verloren in de tweede sessie, zijn we toch de baan op gegaan en heb ik ook nog een time attack gedaan. Mijn snelste tijd heb ik in mijn eentje gereden, in minder gunstige omstandigheden, dus dat is heel positief. Al met al een goede test, waarin we veel hebben kunnen doen en goede resultaten hebben behaald. Dat geeft vertrouwen. Ik denk dat we een goede setup hebben om vrijdag het seizoen mee te beginnen.”

Jesko Raffin: “We hebben veel kunnen doen vandaag, zowel in het verbeteren van de motor als mijn gevoel met de NTS. De samenwerking met het team, ook met dat van Bo, is super. We hadden dezelfde problemen in de tweede sessie. Jammer dat we daarmee tijd verloren zijn, want we hadden een racesimulatie gepland en een time attack. Gelukkig kon ik in de laatste, koudere sessie toch nog mijn tijd verbeteren en dat geeft wel aan dat we er goed voor staan. Ik ben heel tevreden, in aanmerking genomen dat ik pas gisteren voor het eerst op deze machine zat. Ik kijk erg uit naar het weekend en kan bijna niet wachten tot het vrijdag is.”