Bendsneyder met succes door Q2, Odendaal teleurgesteld

Met de snelste tijd plaatste Bo Bendsneyder zich via Q1 voor de tweede kwalificatieronde van de Grand Prix van Catalunya. In die enerverende Q2 verzekerde de Nederlander zich van de veertiende startplaats voor de Moto2-race. NTS RW Racing GP-teamgenoot Steven Odendaal kwam niet verder dan de dertiende plaats in Q1. De Zuid-Afrikaan start zodoende vanaf de 27ste plaats en was daarmee zeer teleurgesteld.

Bendsneyder trok de stijgende lijn van de eerste dag door op de dag van de kwalificaties. Al meteen zat hij er goed bij in Q1 met de tweede tijd, die hij prompt de ronde erna verbeterde. De 1.44.662 die hij reed werd door niemand verbeterd. In Q2 had de Rotterdammer iets meer moeite om een ideale ronde te rijden, maar de 1.44.808 die hij neerzette was goed genoeg voor de veertiende plaats.

Bendsneyder heeft in Barcelona de beschikking over nieuwe onderdelen van NTS en met name de nieuwe kuip lijkt een verbetering. “Deze nieuwe onderdelen maken niet alleen de machine beter, maar doen ook veel voor het vertrouwen van de rijders”, merkte NTS RW Racing GP-teammanager Jarno Janssen. “Bo heeft een uitstekende kwalificatie gereden, met een prima resultaat. Met Steven gaat het wat moeilijker en we begrijpen niet goed wat het probleem is.”

Bo Bendsneyder: “Ik ben heel blij met de kwalificatie. Ik kon mijn tijden flink verbeteren, vooral dankzij een paar aanpassingen aan de voorkant van de machine na FP3. Daarmee kon ik met veel meer vertrouwen de bochten insturen en vooral in de laatste sector had dat effect. Dat ik in Q2 de tijden van Q1 niet kon verbeteren, kwam doordat ik met een andere band reed. De band die we in Q1 gebruikten, wilden we bewaren voor de race. Ik heb een goed gevoel, dus ik kijk uit naar de race. We gaan er wat moois van maken.”

Steven Odendaal: “Ik ging met best wat vertrouwen de kwalificatie in, maar het ging gewoon niet goed. Het is een gevecht om die sprong te maken naar waar ik wil en zou moeten zijn. Het was een slechte dag en ik ben diep teleurgesteld. Ik kan niet anders dan hopen dat het morgen in de race beter gaat en dat ik er toch een aardig resultaat uit kan slepen.”