Beter gevoel voor Bendsneyder en Odendaal 

De eerste training op het circuit van Barcelona-Catalunya was wat moeilijk voor Bo Bendsneyder en Steven Odendaal. In de tweede sessie verging het de coureurs van NTS RW Racing GP al stukken beter en kregen ze de stijgende lijn te pakken. Bendsneyder verbeterde zich van de 20ste tijd naar de 14de, Odendaal van de 24ste naar de 20ste.

De 14de tijd van de Nederlander in FP2 betekende jammer genoeg niet dat hij zich (voorlopig) plaatste voor Q2 morgen. Daarvoor gelden de gecombineerde tijden van de trainingen en in die lijst staat Bendsneyder vooralsnog 17de. De kans is echter groot dat hij zich zaterdagochtend in FP3 alsnog bij de eerste 14 weet te werken.

Voor Odendaal lijkt dat moeilijker te worden, vanaf de 22ste plaats in de gecombineerde ranglijst, maar de Zuid-Afrikaan is positief na de sterke verbetering tussen de eerste twee sessies.

Bo Bendsneyder (17 – 1.45.349): “In de eerste training hadden we wat problemen. Ik voelde me niet super op de motor. Ik zat wel snel aan mijn tijd, maar kon die niet verbeteren en bleef daardoor te ver van de top af. In de tweede training hebben we een goede stap kunnen maken. Ik ben meteen met een nieuwe band naar buiten gegaan om aan te vallen. Het is een goede tijd, met wel wat foutjes in verschillende sectoren, waardoor het niet mijn ideale tijd was. Dat geeft aan dat het sneller kan – wat positief is – en dat zal ook wel moeten. We weten wat we moeten doen, met name aan de voorkant van de machine, om morgen sneller te zijn.”

Steven Odendaal (22 – 1.45.804): “Ik blijf een beetje worstelen met het karakter van de Triumph-motor, maar het gaat al veel beter dan twee weken geleden in Italië. Vanmorgen was niet eenvoudig, maar we hebben een setting gevonden waardoor ik in de middagtraining al meer dan een seconde sneller was. Het is zaak om voor morgen nog een stap te zetten om zo verder naar voren te komen, maar ik denk dat we op de goede weg zijn.”