Teleurstelling bij Bendsneyder en Odendaal

Het resultaat van de Moto2-race in de Grand Prix van Catalunya was niet waarop NTS RW Racing GP had gehoopt. De 18de plaats voor Bo Bendsneyder en de 22ste plaats voor Steven Odendaal waren teleurstellend.

De start van Odendaal was goed, van 27 naar 20, maar de Zuid-Afrikaan ondervond in de wedstrijd nogal wat hinder van de gevolgen van een crash in de warmup. Bendsneyder, gestart vanaf de 14de plaats, verloor in de eerste ronde fors wat plaatsen en kon die maar moeilijk weer goedmaken.

“Het is een teleurstellende dag voor beide rijders, maar ook voor het team”, zei NTS RW Racing GP-teammanager Jarno Janssen. “We hadden meer verwacht. Het is jammer dat het goede kwalificatieresultaat van Bo zo snel verloren ging. De rondetijden gingen zo gelijk op dat het onmogelijk was om verder te komen. We waren liever met een beter resultaat naar onze thuiswedstrijd in Assen vertrokken, maar ik heb er vertrouwen in dat we daar wel kunnen laten zien wat we als team in onze mars hebben.”

Bo Bendsneyder (18 op +33.315): “Ik baal enorm van het resultaat. Het is heel raar, want we hadden dezelfde setup die zaterdag zo goed werkte, maar ik had de grootste moeite om de motor overeind te houden bij het uitkomen van de bochten. De band spinde veel meer dan gisteren en daardoor kwam ik per ronde drietiende tekort om mee te kunnen doen om de punten. Echt heel jammer, want het team heeft ontzettend hard gewerkt en ik had die inspanningen graag terugbetaald met een mooi resultaat. We hebben dit weekend wel een goede stap gemaakt met betrekking tot de kwalificatie en dat is positief. Dinsdag testen we nog in Barcelona en hopelijk kunnen we dan uitvinden wat we moeten verbeteren in de setup.”

Steven Odendaal (22 op +47.623): “De start was goed, maar de race was moeilijk. Ik had zo gehoopt op een beter resultaat, maar het zat er niet in, helaas. Het spijt me werkelijk voor het team, dat zo hard werkt.”