Bendsneyder knoopt eindjes aan elkaar, Odendaal maakt stappen

In de laatste ronde van de vrije training op het Bugatti Circuit in Le Mans wist Bo Bendsneyder een snelle ronde neer te zetten die hem voorlopig aan een plaats in Q2 hielp. 1.37.101 was goed voor de twaalfde plaats in het Moto2-veld dat dicht bij elkaar zit. NTS RW Racing GP-teamgenoot Steven Odendaal zette met de 23ste tijd overall eveneens een paar flinke stappen voorwaarts.

De eerste dag van de Grand Prix van Frankrijk was geen gemakkelijke, want er stond aardig wat druk op de NTS RW Racing GP-coureurs. De weersvooruitzichten voor morgen gaan uit van regen en dat betekent dat de tijden van de eerste twee trainingen bepalend kunnen zijn voor wie rechtstreeks doorgaat naar Q2 en wie het via Q1 moet proberen. Het was dus zaak om er op dag 1 meteen goed bij te staan.

Dat lukte in beide gevallen heel aardig. Bendsneyder sloot de eerste training af met de elfde tijd, Odendaal met de 24ste. In de tweede training was het meer bewolkt en daardoor was het minder warm dan verwacht, maar wel iets vochtiger en drukkender. In die middagsessie verbeterden beiden hun tijden nog eens. Bendsneyder ging op een gebruikte band naar buiten met het plan daarop dertien rondes te rijden op racesnelheid. De band was al vrij snel meer versleten dan gedacht, maar Bendsneyder besloot toch om niet naar binnen te gaan en door te rijden volgens plan.

Bo Bendsneyder (12 – 1.37.101): “Doorrijden op een versleten band was een klein risico, maar ik ben blij dat ik het toch heb gedaan, want dat leverde veel informatie op die we voor de race goed kunnen gebruiken. Met een nieuw bandje kon ik stap voor stap opbouwen naar een goede tijd. Ik wist waar ik het kon vinden en heb al die eindjes in de laatste ronde aan elkaar geknoopt en in één pakket geduwd. Daar moet je een beetje geluk mee hebben, maar als het allemaal lukt, komt er dus een goede tijd uit. Ik ben er heel blij mee.”

Steven Odendaal (23 – 1.37.713): “Het was een lastige dag, maar mede dankzij de goede test die we in Aragon hebben gehad na de GP van Jerez, voelde ik me een stuk beter op de motor. We hebben echt goede stappen kunnen maken en nog belangrijker: de stappen waar we naar op zoek waren. In de laatste ronde maakte ik een foutje, met een kleine crash als gevolg. Niets ernstigs, maar het had net een betere tijd kunnen opleveren. We weten waar we de verbeteringen kunnen vinden en dat zal hopelijk morgen helpen om nog verder te verbeteren.”