Bendsneyder en Odendaal wacht pittige klus

Starten vanaf respectievelijk de 21ste en 28ste plaats maakt de Britse Grand Prix er op voorhand niet gemakkelijker op voor Bo Bendsneyder en Steven Odendaal. Er wacht de rijders van NTS RW Racing GP dus een pittige klus zondagmiddag op Silverstone, waar de Moto2 na de MotoGP rijdt, om 15.30 uur Nederlandse tijd.

Aan het einde van de eerste dag had met name Bendsneyder goede hoop op het bereiken van de tweede kwalificatieronde, wat in elk geval een startplaats bij de eerste achttien zou inhouden. Zowel in FP3 als in Q1 kwam Bendsneyder in de buurt, maar zijn inspanningen waren net niet genoeg. In Q1 eindigde de Nederlander, die in 2016 op het podium stond op Silverstone, als zevende met een tijd van 2.05.601, waardoor hij zondagmiddag vanaf de 21ste plaats begint.

Voor Steven Odendaal kwam niet de vooruitgang waar hij vrijdag op hoopte. De Zuid-Afrikaan bleef hangen rond dezelfde tijden als vrijdag. Hij finishte als veertiende in Q1 met 2.07.457 en start zodoende vanaf plaats 28.

Bo Bendsneyder: “Zeker in het begin van Q1 was er veel verkeer en waren veel jongens aan het wachten op een sleepje. Mijn plan was ook om een slipstream te proberen te pakken, maar het duurde te lang. Ik wilde de banden niet te veel laten afkoelen, dus ik ben alleen gegaan. Ik heb het maximale geprobeerd, maar dat was niet genoeg. Zonder kleine foutjes had het twee tienden sneller gekund en met een sleepje nog wel iets sneller; dan had ik het kunnen halen. Maar ook dan was Q2 sowieso lastig geweest, zeker zonder slipstream. Ondanks dat heb ik toch wel een goed gevoel met de motor. Het is jammer dat we vanaf plaats 21 moeten komen, maar ik ga er alles aan doen om punten te pakken.”

Steven Odendaal: “Het was echt een moeilijke dag, een van de ergste die ik me kan herinneren. We hebben gisteren een verkeerde beslissing genomen en dat was mijn fout. We moeten teruggaan naar de instellingen van gisteren en hopen dat het morgen beter gaat.”