Bendsneyder en Odendaal weten waar verbetering zit

De resultaten aan het einde van de eerste dag van de Britse GP waren niet om over naar huis te schrijven. Toch zijn Bo Bendsneyder en Steven Odendaal best optimistisch. Beide rijders van NTS RW Racing GP weten wat er niet goed ging en waar de verbeteringen te vinden zijn voor het vervolg op het zonovergoten Silverstone.

Bendsneyder begon de dag goed met de elfde tijd (2.06.160) in de eerste vrije training. Hij was echter één van de drie rijders in de Moto2 die zijn tijd in de tweede sessie niet verbeterde. Dat resulteerde in een uiteindelijke 21ste plaats op 1.480 van de snelste tijd en een halve seconde van de top 14.

Odendaal haalde daarentegen een seconde van zijn tijd af in FP2. Voor de klassering leverde dat echter geen winst op. Zijn 2.07.341 betekende de 28ste plaats, op 2.348.

Bo Bendsneyder: “Vanochtend was goed, met een goed gevoel met de motor ook. Voor FP2 kozen we voor een iets langere gearing, maar dat pakte niet goed uit. In het midden van de bochten was ik wel sneller, maar bij het uitkomen was ik een stuk langzamer. Dat ik daar veel verloor, was ook goed te zien in de data. Er was helaas te weinig tijd om het weer te veranderen, dus ik moest het ermee doen. Het was de verkeerde beslissing, dus we weten nu ook welke kant we wel op moeten. We weten dat het erin zit, dat bleek wel uit de eerste training. Ik ben dus hoopvol gestemd dat we morgenochtend in FP3 alsnog bij de top 14 kunnen komen en rechtstreeks naar Q2 door kunnen.”

Steven Odendaal: “Ik ben niet blij met de resultaten, maar voor FP2 hebben we wel een dusdanige verbetering kunnen vinden dat ik een seconde sneller was. Het lijkt er dus wel op dat we de goede weg hebben gevonden en dat is positief. Het nieuwe asfalt op Silverstone voelt goed. Stukken beter dan vorig jaar in elk geval.”