Bendsneyder en Odendaal vol vertrouwen

De klassering valt een beetje tegen op de eerste dag van de GP van Duitsland, maar Bo Bendsneyder en Steven Odendaal zijn vol vertrouwen. Dat is ingegeven door de goede resultaten van de eerste vrije training op de Sachsenring, waarin beide coureurs van NTS RW Racing GP het grootste deel van de tijd in de top 10 stonden.

In de aanzienlijk warmere middagsessie bleven de rondetijden ongeveer gelijk, wat tot gevolg had dat zowel Bendsneyder als Odendaal een aantal plaatsen zakten in de klassering. Met de vergaarde informatie kunnen de technische crews en de coureurs aan de slag voor de tweede dag.

Bo Bendsneyder (22 – 1.24.888): “De eerste training was goed. We hadden meteen de snelheid te pakken en daar was ik blij mee na het moeilijke weekend in Assen. In de tweede training bleef het tempo ongeveer gelijk. Op de nieuwe band kon ik helaas net niet sneller zijn. Doordat de verschillen zo ontzettend klein zijn op de Sachsenring, valt de plaats een beetje tegen, maar ik verwacht dat het wel goed komt. Er zijn een paar kleine dingen waarmee we de motor kunnen verbeteren. We gaan nu de video’s bekijken van langs de baan, zodat ik ook weet waar ik zelf kan en moet verbeteren.”

Steven Odendaal (26 – 1.25.198): “Vanmorgen zaten we constant in de top 10, maar kon ik helaas aan het einde van de sessie mijn tijden niet verbeteren. Het gevoel was goed. In de warmte vanmiddag had ik veel meer moeite om een goede ronde te rijden. De veranderingen die we hadden gedaan, pakten voor mij niet goed uit. Morgen gaan we daarom terug naar de settings van vanmorgen, om te proberen in één keer door te stoten naar Q2.”