Boost voor Bendsneyder en Odendaal op Sachsenring

Het vertrouwen dat Bo Bendsneyder en Steven Odendaal uitspraken op de eerste dag van de GP van Duitsland was geen grootspraak. Dat bewees met name Bendsneyder door zich in de derde vrije training rechtstreeks te plaatsen voor Q2. Daarin reed de Nederlander naar de vijftiende plaats op de grid voor de Moto2-race op de Sachsenring. Steven Odendaal kwam niet tot Q2. Met de dertiende tijd (1.25.059) in de eerste kwalificatieronde start hij morgen vanaf P27.

Na het moeizame weekend in de thuiswedstrijd van NTS RW Racing GP in Assen vorige week, was het team er alles aan gelegen om in Duitsland wat te laten zien. Daarin slaagde het glansrijk, tot tevredenheid van teammanager Jarno Janssen. “Assen was voor ons allemaal moeilijk, zowel voor het team als voor de rijders. De negende tijd (1.24.178) waarmee Bo zich direct plaatste voor Q2, en de vijftiende tijd (1.24.327) waarmee hij zich kwalificeerde voor de race, zijn een goede revanche. Daarmee zijn we in de positie om er morgen iets heel moois van te maken.”

Bo Bendsneyder: “Na Assen ben ik hier zeker tevreden mee. Vanochtend hebben we laten zien dat we de goede richting hebben gevonden, zoals we gisteren al verwachtten. Het was niet alleen een goede tijd, ik kon die tijden ook constant rijden. Vanmiddag in de kwalificatie was het een stuk warmer en daardoor had ik meer moeite. De achterkant begon meer te glijden en daardoor had ik aan de voorkant meer chatter. Het was jammer genoeg niet de tijd van vanochtend, maar met de vijftiende tijd mogen we wel tevreden zijn. In de Moto2 zijn de verschillen klein en kunnen details als een paar graden warmer veel uitmaken. Het kan het alle kanten op: Brad Binder start achter me, terwijl hij in de vrije trainingen steevast in de top stond. We gaan nu de data van vanmiddag vergelijken met die van vanochtend om te kijken waar ik het laat liggen. De verwachting is dat de temperatuur morgen een stuk lager ligt dan vanmiddag: rond de 20 graden, terwijl het vanmiddag tegen de 30 graden liep. Ik denk dat het voor ons wel gunstig is als het wat koeler is.”

Steven Odendaal: “Ik heb er moeite mee om één heel snelle ronde te rijden. Daardoor is het resultaat niet zoals gewenst, maar de racesnelheid is best goed. We hebben een aantal veranderingen in de setup gemaakt, waardoor ik me comfortabel voel en constante tijden kan rijden. Dat die ene snelle ronde er niet in zat, is jammer, maar met een goede start kan er heel wat in het vat zitten morgen.”