Bendsneyder en Odendaal in vorm voor thuisrace

Bo Bendsneyder en Steven Odendaal zijn optimaal voorbereid voor de thuiswedstrijd van NTS RW Racing GP in Assen. Een goede test in Barcelona heeft beide coureurs en hun crews waardevolle informatie opgeleverd, die ze in de Dutch TT hopen te kunnen verzilveren.

Bo Bendsneyder: “Het is altijd leuk om weer in Assen te zijn. Een thuiswedstrijd geeft een bijzondere energie. Ik voel de druk nu nog niet echt, maar dat komt nog wel. Van mij mag het beginnen, ik ben er klaar voor. We hebben na de GP van Barcelona een dag getest en dat heeft veel opgeleverd. In zo’n test kun je dingen proberen waar je in een GP-weekend geen tijd voor hebt. Ik denk dat we wel wat hebben gevonden waar we hier profijt van kunnen hebben, maar of dat ook echt zo is, weten we vrijdag pas. Het wordt een warm weekend; wat de temperatuur voor invloed heeft, is nu nog moeilijk te zeggen. Vorig jaar was het ook warm, maar aan die data hebben we nu niet veel meer.

Een jaar geleden werd ik veertiende in de race, maar daarmee ben ik nu niet tevreden. Ik ga echt voor de top 10. Als zaterdag blijkt dat dat niet realistisch is, dan moet ik natuurlijk wel blij zijn met punten, maar dat is niet het uitgangspunt. Het pakket is nu beter dan in het begin van het seizoen. We hebben nieuwe onderdelen, een iets hogere topsnelheid, dus dan mogen we ook de lat iets hoger leggen. De verschillen in de Moto2 zijn echter klein. Dat kan een voordeel zijn, maar ook een nadeel: een tiende verschil kan een rij schelen.”

Steven Odendaal: “De laatste twee races waren niet goed natuurlijk, maar in de test in Barcelona hebben we erg goed gewerkt. Ik was uiteindelijk ruim een halve seconde sneller dan in de kwalificatie en een seconde sneller dan in de race. Het gevoel is veel beter nu en dat geeft vertrouwen. Ik denk ook dat het TT Circuit, met zijn snelle, vloeiende bochten me goed ligt. Ik rij hier graag. Vorig jaar had ik te kampen met een handblessure, waardoor het er niet uit kwam, want er had meer ingezeten dan de twintigste plaats. Het zou mooi zijn als de puzzelstukjes dit weekend wat beter in elkaar vallen. Ik heb er wel een goed gevoel over en hoop van harte dat ik het team in haar thuiswedstrijd blij kan maken met een goed resultaat.”

 

[table id=18 /]