Uitstekend begin voor Raffin en Bendsneyder

Jesko Raffin en Bo Bendsneyder zijn de Grand Prix van Australië prima begonnen. Raffin sloot de eerste dag op Phillip Island af op de negende plaats, Bendsneyder reed de zeventiende tijd in de droge tweede training. Ook in de natte eerste training deden de rijders van NTS RW Racing GP het goed, met de zestiende (Bendsneyder) en zeventiende (Raffin) tijd.

In het Australische voorjaar kan het behoorlijk spoken op het eiland ten zuiden van Melbourne. Dat bleek ook op de eerste dag, met totaal verschillende omstandigheden in de eerste en tweede training. Regen in de ochtend, met een asfalttemperatuur van slechts 18 graden Celsius, droog en een zonnetje in de middag, met een asfalttemperatuur van 32 graden. Raffin en Bendsneyder deden het in beide gevallen goed.

De Zwitser is dol op Phillip Island en behaalde hier de afgelopen jaren al de vierde en achtste plaats in de Moto2-race. In de tweede vrije training stond hij lang op de vierde plaats, voordat hij die met 1.33.728 op de negende plaats afsloot. Voor Bendsneyder was vandaag de eerste keer op het eiland met een Moto2-machine; vorig jaar miste hij deze Grand Prix na het ongeval in Japan waarbij hij zijn been brak. Hij was met de zeventiende tijd (1.34.140) dan ook best tevreden.

Bo Bendsneyder: “Dit was inderdaad een prima eerste dag. We hadden een topdag met het weer, want ook al is het niet fijn om in de regen te rijden, de informatie die we hebben kunnen inwinnen en de ervaring waren wel goed. Het kan ook zaterdag en zondag regenen – maar misschien ook niet en dan is de informatie van de tweede training ook heel belangrijk. In beide trainingen, onder verschillende omstandigheden, waren we snel. Omdat het voor mij de eerste keer is hier in de Moto2 moest ik even wennen en zoeken naar de lijnen, maar het ritme was goed. In de tweede training hebben we geen nieuwe band gebruikt, dus ook dat is positief. Ik denk dat ik bij mezelf nog wel een paar tienden kan vinden en ook met wat kleine aanpassingen aan de motor, om een iets beter gevoel te creëren, kunnen we nog wel wat winnen. We staan er kort bij en dat is het belangrijkste.”

Jesko Raffin: “Het gevoel was goed in beide sessies. Niet perfect, maar goed. We hebben waardevolle informatie kunnen halen uit beide trainingen en weten daardoor ook waar we kunnen verbeteren in verschillende omstandigheden. Ik ben heel blij met de resultaten, het was een uitstekende begin.”