RW-Idrofoglia Racing GP wil positieve seizoensstart voortzetten in Portugal

Komend weekend wordt de tweede ronde van het FIM Moto2 World Championship verreden op het Autódromo Internacional do Algarve in Portugal. Nadat RW-Idrofoglia Racing GP in Qatar ijzersterk is begonnen aan het nieuwe seizoen zal het Nederlandse team in Portimão op dezelfde voet verder willen gaan.

Het seizoen 2024 begon op een indrukwekkende manier voor RW-Idrofoglia Racing GP met een tweede plaats voor Barry Baltus. Het was het eerste Grand Prix podium voor de Belgische coureur en de eerste podiumfinish voor het Nederlandse team in de Moto2 klasse. Ook Zonta van den Goorbergh liet gedurende het weekend zien dat hij bij de snelste coureurs hoorde, echter zorgde een verlies aan grip ervoor dat hij niet vooraan mee kon strijden.

Dat zal voor komend weekend wel weer het doel zijn voor beide coureurs. Baltus en Van den Goorbergh hebben net als het hele RW-Idrofoglia Racing GP team laten zien dat ze met de snelsten in de Moto2 klasse meekunnen.

Het 4,59 kilometer lange Autódromo Internacional do Algarve, beter bekend als ‘Portimão’, is een moderne klassieker op de Grand Prix kalender. Het circuit kent negen rechterbochten en zes linkerbochten maar wordt voornamelijk gekenmerkt door de vele hoogteverschillen en blinde bochten. Het is dan ook een ware uitdaging voor de coureurs om hier het maximale uit de machine te halen.

Barry Baltus: “We zijn klaar voor een nieuw GP-weekend en het doel is hetzelfde als altijd. We moeten weer vanaf nul beginnen en onszelf tijdens het weekend opbouwen. Het wordt een normaler raceweekend dan in Qatar, maar we hebben laten zien dat we op het podium kunnen staan, dus ons doel is om dat weer te bereiken.”

Zonta van den Goorbergh: “In Qatar hebben we niet ons verdiende resultaat behaald dus komend weekend voelt voor mij als revanche. Tijdens de test in Portimão vorige maand hadden we hele wisselvallige omstandigheden maar het ziet er voor dit weekend beter uit. Net als in Qatar gaan we proberen om meteen vanaf de eerste sessie snel te zijn, dan zien we daarna wat er mogelijk is.”

Jarno Janssen – RW-Idrofoglia Racing GP teammanager: “In Qatar hebben we als team een geweldig weekend beleefd met uiteindelijk onze eerste podiumfinish in de Moto2 klasse. Chapeau voor het hele team en ik ben ervan overtuigd dat dat niet onze laatste podiumfinish zal zijn dit jaar. Het geeft veel vertrouwen voor het aanstaande weekend in Portugal. Het is een circuit waar we wisselende resultaten hebben gehad maar beide rijders komen er graag. Ons doel is om de lijn door te trekken die we in Qatar hebben ingezet. De weersomstandigheden zien er stabiel uit en we gaan ons best doen om door te gaan waar we geëindigd zijn.”

Het raceweekend op het Autódromo Internacional do Algarve begint vrijdagochtend met een veertig minuten durende vrije training waarna ’s middags de eerste officiële trainingssessie verreden wordt, ook veertig minuten lang. Op zaterdagochtend vindt de tweede en afsluitende officiële training plaats waarna ’s middags om 13:45 uur lokale tijd, 14:45 uur Nederlandse tijd de kwalificatie begint. De race over 21 ronden gaat zondagmiddag om 12:15 uur lokale tijd, 13:15 uur Nederlandse tijd van start.