Puzzelen voor Bendsneyder en Odendaal op Mugello

De eerste dag van de GP van Italië was niet de gemakkelijkste voor NTS RW Racing GP. De puzzelstukjes vielen nog niet allemaal op hun plaats bij Bo Bendsneyder en Steven Odendaal. Op het spectaculaire maar lastige circuit van Mugello sloot Bendsneyder de dag af op de 21ste plaats (1.53.156). Odendaal noteerde de 25ste tijd (1.53.668).

Mugello is typisch zo’n circuit waar alles moet kloppen om een goede rondetijd te kunnen rijden. Kom je verkeerd uit de ene bocht, dan kom je niet goed uit voor de volgende. Zowel voor de Nederlander als voor de Zuid-Afrikaan gold dat nog niet alles klopte.

In de eerste vrije training opende Bendsneyder met de zestiende tijd en werd Odendaal 22ste. In de middagsessie verbeterden beiden hun tijd, maar dat leverde geen betere posities op.

“Dit zijn niet de plaatsen die we graag willen”, constateerde NTS RW Racing GP-teammanager Jarno Janssen. “Met name Bo is op de goede weg, maar we komen nog wat tekort. Op Mugello is slipstreamen heel belangrijk. De afzonderlijke onderdelen zijn goed, maar we moeten ze zien te koppelen om tot een goede ronde te komen. Hopelijk valt het morgen allemaal beter op zijn plek.”

Bo Bendsneyder: “Het gevoel met de motor is heel goed, maar de mannen moeten aan het werk om er meer topsnelheid uit te halen. Ik verlies bijna 10 km op het rechte stuk als ik alleen rijd. Dat is te veel. We hebben voor FP2 met de setup een goede stap gemaakt en ik geloof dat de top 14, die recht geeft op Q2, zeker haalbaar is, maar dan moet wel alles kloppen. Het is ook voor een groot deel aan mij om het te laten kloppen, dus daar gaan we aan werken.”

Steven Odendaal: “De eerste training was lang niet slecht, maar we konden uiteindelijk niet de ruimte voor verbetering vinden en ik was zelf ook niet genoeg gefocust op een snelle rondetijd op nieuwe banden. We moeten voor morgen een aantal dingen zien op te lossen om sterker voor de dag te kunnen komen.”