Bendsneyder tevreden met tijd, Odendaal teleurgesteld

De Grand Prix van Italië brengt NTS RW Racing GP tot op heden nog niet waar het team op had gehoopt. Met de rondetijden van Bo Bendsneyder zijn team en rijder best tevreden, maar met de twintigste startplaats niet. Bij Steven Odendaal overheerst de teleurstelling. De Zuid-Afrikaan begint de Moto2-wedstrijd zondag op het circuit van Mugello vanaf de 28ste plaats.

Bendsneyder miste met zijn 1.52.062 op slechts enkele honderdsten van een seconde de tweede kwalificatieronde. Op het moment dat de Nederlander die tijd neerzette, was het nog goed voor de vierde tijd en dus een plaats in Q2. Op het laatste moment doken nog twee anderen net onder de tijd van Bendsneyder. “Bo heeft een goede kwalificatie gereden”, vond NTS RW Racing GP-teammanager Jarno Janssen. “Mugello is een heel moeilijk circuit om een snelle ronde neer te zetten. De tijd die Bo heeft gereden, was gewoon goed. Als je dan net op een paar honderdsten Q2 mist, is dat hartstikke jammer. Hij had meer verdiend dan de twintigste plaats.”

Over de tijd (1.53.806) en de positie  (28ste) van Odendaal kon Janssen niet tevreden zijn. “Dat is teleurstellend. Steven kan op de een of andere manier niet het ritme vinden en dat heb je op dit circuit met zijn vloeiende lijnen wel nodig.”

Bo Bendsneyder: “Alleen al met het feit dat ik vanmiddag 0,7 sneller was dan vanochtend mogen we heel tevreden zijn. Over de tijd en de racepace ben ik best tevreden, over de positie niet. We wisten vooraf dat het niet het gemakkelijkste weekend zou worden, maar vanaf de twintigste plaats moet het wel mogelijk zijn om punten te pakken.”

Steven Odendaal: “Dit is de slechtste kwalificatie die ik me kan herinneren. Het weekend verloopt rampzalig, en ik kan niet verklaren waarom. We gaan de machine drastisch veranderen voor morgen om te kijken wat dat oplevert. Ik heb toch niets te verliezen, dus dat risico kunnen we wel nemen.”