NTS RW Racing GP vanaf juli weer in actie

Op 19 juli mogen Bo Bendsneyder en Jesko Raffin in Jerez voor het eerst sinds maanden weer strijden voor de punten met hun NTS Moto2-machines, in de Grand Prix van Spanje. Dorna en de FIM maakten vandaag de voorlopige kalender bekend voor de rest van het MotoGP-seizoen. Daarop staan in elk geval dertien races in Europa te wachten tot half november, met mogelijk nog vier overzeese wedstrijden.
NTS RW Racing GP- teammanager Jarno Janssen is blij dat er eindelijk enige duidelijkheid is. “De afgelopen drie maanden waren moeilijk door de onzekerheid. Racen is onze passie, dus ik ben heel blij dat het weer van start gaat, half juli in Jerez. We hopen dat we daar de positieve lijn van Qatar kunnen oppakken en vasthouden.”
Janssen ziet nog wel een aantal uitdagingen liggen. Zo zit de nieuwe kalender propvol, met dertien races in negentien weken. Er zijn dubbele raceweekenden in Jerez, Spielberg, Misano, Aragon en Valencia en enkele races in Brno, Le Mans en Barcelona. “We moeten nog maar zien of alles doorgaat. We zijn met z’n allen afhankelijk van hoe de coronapandemie zich ontwikkelt. De omstandigheden ter plaatse en de toestemming van de lokale autoriteiten wat reismogelijkheden betreft, met name voor mensen van buiten Europa, zullen cruciaal worden.”
Deze week kregen de teams een protocol toegestuurd van niet minder dan 55 pagina’s. In de richtlijnen staat onder meer dat de races achter gesloten deuren worden gehouden met een beperkt aantal mensen, wat inhoudt dat niemand wordt toegelaten die niet rechtstreeks nodig is voor de races – dus ook geen sponsors, gasten of pers met permanente passen. “Daardoor blijft er een stuk onzekerheid”, stelt Janssen. “We zijn immers afhankelijk van onze partners. We mogen hen niet ontvangen op de circuits, maar we hebben wel forse kosten, onder meer vanwege het strikte voorschrift dat niemand in het rennerskwartier mag blijven overnachten, maar iedereen in hotels moet, één persoon per kamer. Hoe dat gaat, in de vakantieperiode bovendien, is nog wel een vraagteken.”
Kijk voor het volledige overzicht van de nieuwe kalender op SEIZOEN