NTS RW Racing GP terug op de baan

Het seizoen 2020 is vandaag officieel begonnen voor NTS RW Racing GP, met de eerste van drie dagen testen op het circuit van Jerez de la Frontera. Een kleine drie maanden na de laatste test in Valencia konden Bo Bendsneyder en Jesko Raffin voor het eerst de volledig nieuwe en verbeterde machine proberen.

In november konden Bendsneyder en Raffin al een heleboel nieuwe onderdelen proberen. Op basis van die test en de data van het vorige seizoen is er hard gewerkt bij NTS in Japan om een nieuw chassis te maken. “Er is veel gebeurd in de winter”, zegt teammanager Jarno Janssen. “NTS is aan de slag gegaan met de informatie van vorig jaar en heeft een compleet nieuw frame gemaakt. Eén van de belangrijkste doelen was om het gewicht omlaag te brengen. Behalve een nieuw chassis hebben we ook nieuwe veringen. We hebben nog maar één dag gereden en hebben veel gedaan met betrekking tot de afstelling, maar de eerste indrukken zijn erg goed.”
In drie sessies reed Bo Bendsneyder in totaal 69 ronden. Zijn snelste rondetijd was 1.42.211. Raffin reed 65 ronden en noteerde 1.42.282 als snelste rondetijd. Wennen aan de nieuwe machine, ritme opbouwen en werken aan een goede basisafstelling waren voor deze eerste testdag belangrijkere doelen dan een snelle rondetijd neerzetten.

Bo Bendsneyder #64: “Het is fijn om weer op de motor te zitten en terug bij het team te zijn. In tegenstelling tot een groot aantal andere Moto2-teams hebben wij nog niet eerder getest. Zij hebben daardoor al meer ritme en ervaring met het nieuwe materiaal dan wij. Voor ons was het belangrijk dat we stappen maken met het nieuwe materiaal en dat hebben we zeker gedaan vandaag.”

Jesko Raffin #2: “Ik heb deze winter zoveel mogelijk getraind, ook in Spanje, maar moest ook mijn dienstplicht vervullen in Zwitserland. Daardoor is het extra fijn om terug op de baan te zijn met de Grand Prix-machine en met anderen te rijden, zodat we een idee krijgen van waar we staan. We hebben deze eerste dag vooral gewerkt aan de basisafstelling van de nieuwe machine. Zelfs na slechts één dag durf ik wel al te stellen dat we sterker zijn dan vorig jaar. Natuurlijk is het nooit snel genoeg, maar data vergaren was vandaag belangrijker dan een snelle ronde, want daarmee leggen we de basis voor het rest van het seizoen. Morgen gaan we weer verder met dingen uitproberen. Aan het proberen van de zachte banden ben ik vandaag nog niet eens toegekomen, bijvoorbeeld.”