Moeilijke tweede dag in Jerez voor Bendsneyder en Odendaal

De kwalificatie voor de Grand Prix van Spanje bracht NTS RW Racing GP niet wat de resultaten van de eerste dag in Jerez deden hopen. In Q1 deed Bo Bendsneyder het uiterste, maar dat was net niet voldoende om door te gaan naar Q2. De Nederlander begint daardoor zondag vanaf plaats 20 aan de Moto2-race. Steven Odendaal eindigde als twaalfde in Q1 en staat zodoende op plaats 26 op de grid.

De resultaten van de vrije trainingen, met de zesde plaats voor Bendsneyder en de 22ste tijd voor Odendaal, brachten hoge verwachtingen met zich mee. De derde vrije training op zaterdagochtend was eveneens positief. Beide coureurs van NTS RW Racing GP verbeterden hun tijden, maar dat leverde geen betere positie op.

De omstandigheden op het Circuito de Jerez Angel Nieto waren op de tweede dag heel anders dan op de eerste. Door de bewolking was het aanzienlijk minder warm en dat bood meer grip, waardoor iedereen sneller was en de tijden dichter bij elkaar kropen. Voor Bendsneyder en Odendaal was dat niet per se voordeliger.

Bo Bendsneyder (20 – 1.41.923): “Het was een stuk lastiger dan gisteren. Vanmorgen was niet slecht: de tijden waren beter en we wisten waar de problemen zaten. Helaas zijn we daarbij de verkeerde kant op gegaan. Door veranderingen aan de achterkant van de machine was de voorkant te hard. Daardoor verloor ik te veel in de snelle bochten. De laatste ronde was goed en ik kon daarin ook nog mijn tijd verbeteren, maar het was helaas net niet genoeg om Q2 te bereiken. De racesnelheid is op zich goed, dus met een goede start moet er toch wel een goed resultaat in kunnen zitten.”

Steven Odendaal (26 – 1.42.515): “Het was voor mij de eerste keer in het nieuwe kwalificatiesysteem en ik moest er erg aan wennen dat er maar een kwartiertje tijd is. Daardoor heb ik het eigenlijk zelf verpest. In de ochtendsessie hadden we een probleem met de koppeling waardoor ik acht minuten binnen heb gestaan. Dat hielp ook niet echt. Al met al dus een moeilijke dag, die niet het resultaat heeft opgeleverd waar we op hoopten en wat er ook best in had gezeten, maar ik ben over het algemeen toch in de race wel beter dan in de trainingen en de kwalificatie. Van mijn voet heb ik weinig last meer, dus we hopen maar gewoon op het beste voor de wedstrijd.”