Lastig begin in Qatar

IMGL9708 scaled

De eerste trainingen op het circuit in Doha hebben de beide NTS RW rijders nog niet gebracht waar de verwachtingen heen gingen. De eerste sessie (FP1) vond plaats onder erg hoge temperaturen wat het lastig maakte om snel aanpassingen te kunnen proberen.

“Deze eerste dag van het seizoen laat ons achter met gemengde gevoelens” geeft teammanager Jarno Janssen aan. Aan de ene kant, letterlijk zelfs als je in de pitbox kijkt, zien we Barry die zich goed voelt en vandaag de nodige voortuitgang heeft geboekt. Aan de andere kant is Hafizh nog niet waar hij wil zijn. Hij mist nog het goede gevoel en moet dus met het team op zoek naar de juiste afstellingen. Het krijgen en geven van vertrouwen is nu het belangrijkste en daarmee gaan we morgen verder

Hafizh Syahrin: “Vandaag was erg moeilijk voor mij want we zijn er niet in geslaagd de juiste setting te vinden. Dat voel ik vooral bij het acceleren vanuit de bochten, daar laat ik te veel liggen. Voor mij en mijn technische staf was het daarom teleurstellend. Mijn team werkt hard dus ik heb vertrouwen in een verbetering op zaterdag.”

De Belgische teamgenoot van Hafizh was positiever gestemd over de eerste dag:

Barry Baltus: “Het is jammer dat ik vanmorgen door een technisch probleem tijd miste om nog een beetje meer te wennen aan de motor en het circuit. Daardoor kwam ik net tekort om een volgende stap te kunnen maken en een paar tienden extra te pakken. Wellicht kunnen we morgen in de warmup nog wat vinden. Het wordt hoe dan ook een lange en fysiek zware race. Ik verwacht wel dat we een goede kans maken om mee kunnen doen voor de punten, want de motor en de grip zijn prima.”