GP Portugal: de race in Portimão

De Grote Prijs van Portugal op het Autodrome Internacional Algarve is voor het NTS RW Racing team van manager Jarno Janssen vandaag geëindigd met de klasseringen 18 en 20 voor zijn rijders. Hafizh Syahrin was degene die op de 18eplek over de finish kwam, Fraser Rogers als vervanger van Barry Baltus behaalde de 20e plek. Met Jarno blikken we terug:

IMGL6572 scaled

“Uitgangspunt voor ons is dat we hier niet het resultaat hebben gehaald waarvoor we aan de start staan. Maar tijdens de opening van het seizoen met de beide races in Qatar is duidelijk geworden dat we nog een stap moeten zetten om daar te komen waar we willen zijn. Voor ons team betekent dat we in eerste instantie de brug moeten slaan naar de klasseringen waarmee punten voor het wereldkampioenschap te behalen zijn, dus top 15. Momenteel zijn we daar nog te ver vandaan zoals vandaag is gebleken. We kijken wel tevreden terug omdat we wel verbeteringen hebben gerealiseerd ten opzichte van de vorige race.

Het is immers belangrijk om de rijders vertrouwen te geven want alleen dan kunnen ze net die snellere tijden rijden die nodig zijn voor het behalen van punten. Helaas is dat nog niet volledig gelukt dit weekend”

Als we beide rijders de revue laten passeren dan weten we dat we met verschillende personen te maken hebben en ook met andere uitgangssituaties. Daarom was het hier voor Hafizh Syahrin erg jammer dat er een probleem was met de achterrem. Opnieuw gaat Jarno hierop in: “Tijdens het aan remmen voor de eerste bocht, tijdens de tweede ronde, ontbrak de remkracht. We gaan uitzoeken wat de oorzaak geweest is. Voor Hafizh is het lastig om zonder achterrem te moeten rijden en ik kan me ook goed voorstellen dat dit invloed heeft op je rijden. Gelukkig hebben we hier de race wel kunnen finishen, met de plekken 18 en 20. Dat is niet onze doelstelling maar in een race met veel crashes is het zaak om uit te rijden en dat is gelukt. Voor Fraser was het sowieso een grote uitdaging om in de Moto2 deel te nemen. Om je vanuit het niets in dit geweld te moeten storten is niet makkelijk en ik denk dat hij zich goed staande heeft gehouden. Als je dan ziet dat hij geen fouten heeft gemaakt en ook geen rare dingen heeft gedaan dan kijken we met elkaar positief terug en kan Fraser met de ervaringen van dit weekend ook zeker verder in zijn carrière.”

Tot slot geeft Jarno nog informatie over het herstel van vaste rijder Barry Baltus. “Het herstel van Barry verloopt goed. Natuurlijk hopen we allemaal dat hij zo snel mogelijk terugkeert maar we moeten ook voorzichtig zijn met een zestienjarige jongen. We willen alle risico’s vermijden en houden focus op zijn gezondheid en fitheid. Als deze in orde zijn zullen we pas beslissen om hem weer te laten rijden. Over een week verwachten we duidelijkheid te hebben over zijn eventueel starten in Jerez.”

We zullen via onze gebruikelijke media informatie hierover delen.

De beide rijders van NTS RW team konden zich wel vinden in de conclusies van de manager. Hafizh Syahrin kon niet anders dan bevestigen dat het erg moeilijk was om voluit te gaan zonder achterrem. “Jammer dat dit gebeurt want ik het een goed gevoel en als je dan ziet hoeveel rijders gevallen zijn…. Misschien was het mogelijk geweest om een punt te halen maar dat kan ik niet beoordelen uiteraard.” Hij was in ieder geval tevreden met het feit dat het team er alles aan doet om de oorzaak te vinden van het probleem. Fraser Rogers keek tevreden terug. “Voor mij was het zo belangrijk te finishen, daar wilde ik geen fout in maken. Als je dan ziet dat ik tijdens de race in de 7e en 8e ronde mijn snelste rondetijden van het hele weekend realiseer, ben ik gewoon blij! Even kon ik aanhaken bij Hafizh maar toen ik de machine even dreigde kwijt te raken dacht ik aan mijn belangrijkste doelstelling: de finish halen. Ik bedank het team voor dit weekend en ik ben erg blij met deze ervaring en als het team mij volgende keer nodig heeft dan zal ik er staan!”

De volgende race is over twee weken in Jerez: de GP van Spanje.

A01I4806 scaled