Goed begin in Aragon net niet goed genoeg

Lang zag het ernaar uit dat Bo Bendsneyder zich op Motorland Aragon rechtstreeks voor QP2 zou kunnen plaatsen. In de slotfase van de tweede vrije training kon de Nederlander zijn tijd echter niet meer verbeteren. Hij eindigde de eerste dag in Spanje op de 18de plaats. Simone Corsi wist in de middagsessie zijn tijd wel te verbeteren, maar daarmee kwam de Italiaan niet verder dan de 22ste plaats.

Het begin was goed. In FP1 reed Bendsneyder met 1.53.700 de veertiende tijd. Ook in FP2 reed hij lang rond die positie, die recht geeft op directe plaatsing voor QP2. “Helaas konden we op nieuwe banden niet het verschil maken wat we nodig hadden”, zag NTS RW Racing GP-teammanager Jarno Janssen. “Maar het staat dicht bij elkaar en de tijden zijn competitief. Met de verwachting van regen voor morgen, kan het alle kanten op.”

Simone Corsi, die ook in Aragon nog een keer in actie komt voor NTS RW Racing GP, was in de tweede training wel sneller dan in de eerste sessie, maar qua klassering schoot hij daar niets mee op.

Bo Bendsneyder: “Er stond vanmiddag meer wind dan vanochtend en dat maakte het lastig om de tijden te verbeteren. Jammer genoeg lukte het drie anderen die vanochtend nog achter me stonden wel om sneller te zijn. Met de nieuwe band had ik veel trillingen in de linkerbochten. Het is nu nog moeilijk te zeggen waar het aan lag, maar dat gaan we uitzoeken. Het moet zeker mogelijk zijn om QP2 te halen, maar we moeten kijken waar we staan als het regent, wat wel de verwachting is voor morgen.”

Simone Corsi: “Met de positie ben ik niet blij, maar het gevoel met de machine is al veel beter dan vorige week in Misano. We hebben nog meer veranderd in de settings en daarmee kon ik in FP2 nog iets verder verbeteren ten opzichte van vanochtend. Het gaat dus wel de goede kant op, maar het kwam er vanmiddag nog niet helemaal uit. Morgen moeten we zien wat er gebeurt als het regent. Een goede kwalificatie is wel belangrijk voor de race, dus we gaan het beste ervan maken.”