Geen Q2 voor Bendsneyder en Corsi

De rondetijden van Bo Bendsneyder en Simone Corsi waren een stuk sneller dan op de eerste dag op Motorland Aragon, maar niet snel genoeg om Q2 te halen. Het gevolg is dat Bendsneyder de Moto2-race begint vanaf plaats 21 en Corsi vanaf plaats 26. De Moto2 rijdt zondag om 14.30 uur, ná de MotoGP die om 13.00 uur begint.

Aan beide kanten van de box van NTS RW Racing GP werden stappen gezet op de onverwacht droge en warme zaterdag van de Grand Prix van Aragon. De verwachte regen viel al ’s morgens vroeg en de Moto2 reed de derde vrije training op een droge baan. De grip was door de regen echter wel anders dan op vrijdag.

In FP3 waren beide coureurs van NTS RW Racing GP al sneller dan op vrijdag en reed met name Bendsneyder veelbelovende tijden. Hij miste maar net plaatsing voor de tweede kwalificatieronde.

Bij Q1 in de middag was de temperatuur flink gestegen tot 27 graden Celsius, waardoor de omstandigheden weer anders waren. Bendsneyder lag aanvankelijk op koers voor een plaats bij de eerste vier, maar de Nederlander kon in de slotfase van het kwalificatiekwartier niet nog eens versnellen. Met 1.53.346 bleef hij steken op de zevende plaats. Ook Corsi reed al vroeg in Q1 zijn snelste tijd van 1.53.782, waarmee de Italiaan twaalfde werd.

Bo Bendsneyder: “Jammer genoeg hebben we niet de setup kunnen vinden om de trillingen weg te krijgen. Het was een goede ronde, maar niet goed genoeg om erbij te staan. Daar baal ik van, maar we gaan morgen in de warmup nog een andere stap proberen te maken.”

Simone Corsi: “Het was een lastige kwalificatie en ik heb het niet goed gedaan. Ik kon geen goed gevoel met de motorfiets opbouwen. Een goede start en in de eerste ronde zoveel mogelijk jongens inhalen zal cruciaal worden.”