Fieten Olie Racing GP wil momentum vasthouden in tropische hitte in Indonesië

Aankomend weekend wordt de vijftiende Grand Prix van het seizoen verreden op het Pertamina Mandalika International Street Circuit in Indonesië. Het zal voor de tweede keer zijn dat er een Grand Prix verreden wordt op het nieuwe circuit van het eiland Lombok dat vlakbij de Indische Oceaan ligt.

De serie overzeese races begon goed voor Fieten Olie Racing GP met punten voor Zonta van den Goorbergh en Barry Baltus in de twee races op het Buddh International Circuit in India en het Mobility Resort Motegi in Japan. Na een vrij weekend staan er nu drie achtereenvolgende Grand Prix weekenden op het programma waarbij het Pertamina Mandalika International Street Circuit in Indonesië de eerste is, gevolgd door het Phillip Island Grand Prix Circuit in Australië en het Chang International Circuit in Thailand.

Aan de kant van Zonta van den Goorbergh is het zichtbaar dat er sinds de zomerstop grote stappen zijn gemaakt. De zeventienjarige Nederlander heeft zichzelf en het team in de afgelopen twee races beloond met overtuigende puntenfinishes dus zal het zaak zijn om op dezelfde manier verder te gaan. Barry Baltus kende in de laatste races wat meer problemen alhoewel hij alsnog punten wist te scoren. De negentienjarige Belg zal het tij willen keren om wat dichterbij de top te kunnen eindigen.

Barry Baltus: “Ik kijk ernaar uit om dit weekend weer te gaan racen in Indonesië, hoewel ik daar niet echt goede herinneringen aan heb omdat ik vorig jaar brak mijn hand brak op zaterdagochtend. Het circuit is echter erg mooi en ik kijk ernaar uit om er weer te rijden. Ik had een druk weekend thuis met een Supermoto-race in Mettet waar ik erg van genoten heb. Ik voel me klaar om dit weekend weer te vechten.”

Zonta van den Goorbergh: “Na een weekend rust gaan we dit weekend weer aan het werk in Indonesië. Na twee goede wedstrijden op rij zijn we de overzeese trip goed begonnen, daarom kan ik niet wachten om dit weekend weer te hervatten. Ik heb besloten om tussendoor niet naar huis te gaan maar om een week in Indonesië te spenderen dus ik ben volledig uitgerust om er aankomend weekend vol tegenaan te gaan.”

Jarno Janssen – Fieten Olie Racing GP teammanager: “We hebben twee fantastische races achter de rug in India en Japan. Vervolgens hadden we een welverdiende week rust waarna we nu weer beginnen aan een lange trip, te beginnen in Indonesië. Het worden drie heftig weken maar we hebben deze week een beetje bij kunnen tanken, Zonta en Barry hebben de tijd ieder op hun eigen manier besteed. Zonta is in Indonesië gebleven terwijl Barry en passant nog even mee heeft gedaan met het wereldkampioenschap Supermoto in België. Dat heeft hij met een top acht klassering zeker niet onverdienstelijk gedaan, het is mooi dat hij zich daar voor zijn eigen fans heeft kunnen laten zien.

Nu kijken we vooruit naar Indonesië, een circuit waar we vorig jaar voor het eerst zijn geweest. Het is een mooi circuit in een prachtige omgeving op het eiland Lombok. Vorig jaar hadden we daar een beetje pech met een polsbreuk voor Barry, hopelijk hebben we nu wat meer geluk en kunnen we de lijn doorzetten die we in India en Japan hebben ingezet. We gaan in ieder geval met goede moed richting het raceweekend in Indonesië.”

Het tijdverschil met Indonesië bedraagt 6 uur. Het raceweekend op het Pertamina Mandalika International Street Circuit begint met twee trainingen op vrijdag en een training op zaterdagochtend, waarna de kwalificatie zaterdagmiddag om 13:45 uur lokale tijd (07:45 uur Nederlandse tijd) wordt verreden. De race over 22 ronden gaat zondagmiddag om 13:15 uur lokale tijd (07:15 uur Nederlandse tijd) van start.