Van den Goorbergh en Baltus opnieuw in de punten in uitdagende Japanse Grand Prix

Zonta van den Goorbergh en Barry Baltus hebben op zondag in de Moto2 race op het Mobility Resort Motegi opnieuw allebei punten gescoord voor Fieten Olie Racing GP. Van den Goorbergh wist voor de tweede keer op rij punten te scoren door op een keurige negende plaats over de finish te komen, Baltus had het wat moeilijker en eindigde als vijftiende.

Van den Goorbergh maakte een goede start en schoof in de eerste ronde meteen op naar de twaalfde plaats. De Nederlander had vervolgens moeite om verdere stappen voorwaarts te maken waardoor de concurrentie hem van achteren begon op te jagen. Van den Goorbergh moest ervoor vechten maar zou vooral dankzij een ijzersterke slotfase uiteindelijk als negende over de finish komen. Daarmee behaalt de zeventienjarige coureur zijn tweede puntenfinish op rij en schuift hij op naar de 22e positie in het kampioenschap.

Voor Baltus was de beginfase van de Moto2 race op het Mobility Resort Motegi een stuk moeizamer doordat hij in de eerste bocht behoorlijk dwars werd gezeten. Hierdoor viel de Belg terug naar de 23e positie waarna hem een lange inhaalrace te wachten stond. Uiteindelijk scoorde de negentienjarige coureur één WK punt door de finishlijn als vijftiende te passeren. Hiermee was het de tweede keer op rij dat beide Fieten Olie Racing GP coureurs in de punten eindigden, in het kampioenschap staat Baltus nu zestiende met 48 punten.

Zonta van den Goorbergh – P9: “Mijn doel voorafgaand aan de race was om in de top tien te eindigen en dat is met deze negende plaats gelukt, daar ben ik blij mee. Na een goed weekend hebben we het hier weten op te volgen, al hadden we dat na vrijdag niet gedacht toen het niet goed ging en ik me niet helemaal mezelf voelde. Uiteindelijk hebben we het mooi omgedraaid en een goede wedstrijd gereden. Halverwege de race maakte ik zelf een foutje en kwam ik in het gedrang terecht waardoor ik wat terugviel. Mijn tempo was echter goed in de tweede helft van de race en daardoor wist ik weer naar voren te rijden waarbij ik zelfs nog een gat sloeg naar de rijders achter mij. Het is een mooie opsteker voor ons allemaal en dan gaan we weer aan de bak in Indonesië.”

Barry Baltus – P15: “Dit was geen geweldige dag voor ons. Om eerlijk te zijn voel ik me een beetje verloren op de motor en met mijn rijden. We zitten in een moeilijk moment na deze lastige race dus we moeten de volgende race weer opnieuw beginnen. Nu gaan we een week naar huis, dus laten we proberen te resetten en sterker terug te komen in de volgende drie back-to-back races.”

Jarno Janssen – Fieten Olie Racing GP teammanager: “Het was opnieuw een hele goede zondag voor ons. Ik kan niet anders zeggen dan dat Zonta een super race heeft gereden, petje af daarvoor. Vorige week in India was het natuurlijk al een fantastische race maar dit was er echt eentje om in te lijsten. Hij reed op het scherpst van de snede tegen rijders die niets weggeven dus hij heeft gevochten als een leeuw. Uiteindelijk kwam hij als negende over de finish dus kunnen we niet anders dan heel blij zijn met dat resultaat. Vrijdag hadden we een vrij lastige start van het weekend maar we wisten dat we snel waren dus was het zaak om alles samen te voegen. Chapeau en gefeliciteerd aan Zonta.

Barry had daarentegen een heel moeilijk weekend en kwam na de start meteen klem te zitten. Daarna heeft hij zich goed teruggevochten en eindigde hij op de vijftiende plaats maar dat is niet waar hij wil rijden, we weten dat hij ook in de top tien hoort. Maar we moeten het wel positief bekijken dat hij een moeilijk weekend heeft weten om te draaien naar toch nog een goed resultaat. We weten waar we aan moeten werken en dat gaan we voor de volgende race in Indonesië ook zeker doen.”

De volgende Grand Prix wordt in het weekend van 13 t/m 15 oktober verreden op het Pertamina Mandalika International Street Circuit in Indonesië.