Fieten Olie Racing GP toont zich opnieuw sterk tijdens kwalificatie in Japan

Op het Mobility Resort Motegi is Fieten Olie Racing GP goed begonnen aan de Grand Prix van Japan. Opnieuw stonden beide coureurs in Q2 waarbij Zonta van den Goorbergh zich zaterdagmiddag als vijftiende wist te kwalificeren terwijl Barry Baltus als zeventiende eindigde.

Het raceweekend op het Mobility Resort Motegi begon goed op vrijdag voor Fieten Olie Racing GP coureurs Barry Baltus en Zonta van den Goorbergh. Met een respectievelijk zeventiende en 21e rondetijd werd de eerste dag op het Japanse circuit afgesloten waar het vooral een kwestie van leren was. Het betekende wel dat er op zaterdagochtend nog een flinke klus te wachten stond.

In die derde training op zaterdagochtend reed Baltus de twaalfde tijd waarmee hij een rechtstreekse plaats in Q2 veiliggesteld had, Van den Goorbergh moest met de negentiende rondetijd naar Q1. Echter reed de zeventienjarige Nederlander daarin wel een zeer indrukwekkende rondetijd waardoor hij zich alsnog bij zijn teamgenoot en de rest van de snelste Moto2 coureurs in Q2 mocht voegen.

In die beslissende tweede kwalificatiesessie verliep het voor beide coureurs niet helemaal volgens plan waardoor Van den Goorbergh als vijftiende eindigde en Baltus als zeventiende. Toch geven die posities de mogelijkheid op een goede race waarin Fieten Olie Racing GP opnieuw hoopt om met beide coureurs in de punten te eindigen.

Zonta van den Goorbergh – P15: “Het is misschien niet helemaal aan de positie te zien maar ik voelde me vandaag best wel goed. Vanochtend konden we niet direct door naar Q2 omdat we behoorlijk wat pech hadden met veel verkeer en gele vlaggen. In Q1 reed ik een hele sterke rondetijd waardoor ik Q2 met een goed gevoel inging. Helaas kreeg ik alweer gauw te maken met verkeer dus moest een ronde afbreken. Ik liet een gaatje vallen om het daarna nog eens te proberen maar toen maakte ik een foutje in bocht 1 met een valpartij als gevolg.

Het duurde behoorlijk lang voordat we de motor weer aan de praat hadden dus had ik nog maar één ronde over. Het was zeker niet de perfecte ronde maar we eindigden alsnog als vijftiende. Gezien de rondetijd in Q1 zit de snelheid er zeker in en hadden we wat verder naar voren kunnen staan maar dit soort dingen gebeuren nou eenmaal. Morgen kunnen we zeker een goede wedstrijd hebben.”

Barry Baltus – P17: “Dit was niet echt de kwalificatie die ik had verwacht. In de derde training was ik competitief en had ik best een goed gevoel maar ‘s middags was het niet hetzelfde. Het is behoorlijk teleurstellend dat we er zo ver naast zitten. We moeten blijven werken en in onszelf blijven geloven, dan weet ik zeker dat het komt.”

Jarno Jansen – Fieten Olie Racing GP teammanager: “Gisteren waren we al best wel tevreden met ons tempo en we hebben vandaag weer kunnen zien dat het erin zat. Zonta reed een fantastische Q1 met een zeer snelle rondetijd waardoor hij verder kon naar Q2. Helaas werd die tweede sessie wat lastiger met een kleine crash maar een vijftiende plaats is uiteindelijk zeker niet slecht.

Barry had het wat lastiger in Q2 ondanks dat hij dankzij een goede rondetijd in de derde training rechtstreeks door kon naar die sessie. Hij had niet het juiste gevoel en dan moet je gewoon genoegen nemen met het uiterste wat er te halen valt. Dan is een zeventiende plaats zeker niet slecht en een goede uitgangspositie voor de race van morgen. We zijn tevreden met hoe het gegaan is vandaag en kijken uit naar morgen. Het zal een lange race worden maar we hebben uitzicht op een goed resultaat.”

De Moto2 race over 22 ronden op het Mobility Resort Motegi gaat zondag om 13:15 uur lokale tijd, 06:15 uur Nederlandse tijd van start.