Drie punten voor Bendsneyder, net geen voor Raffin

Vechten tot de laatste meter leverde Bo Bendsneyder op het Circuit of the Americas drie punten op. NTS RW Racing GP-teamgenoot Jesko Raffin finishte als zestiende en greep zodoende net naast de punten.

De Zwitser reed een nogal eenzame wedstrijd, met een groot gat voor zich en achter zich. Raffin was sneller maar het lukte niet om Pawi te passeren. Toen dat halverwege de race eindelijk was gelukt, was de groep voor hem – met daarin Bendsneyder – al te ver weg en kon Raffin alleen nog hopen dat er iemand tussenuit viel om nog kans te maken op een punt.

Ook Bendsneyder zat lang opgesloten. Toen hij Aegerter voorbij was om de vijftiende plaats te veroveren, kon hij in twee ronden tijd het gat van drie seconden dichtrijden naar een groepje met Gardner, Nagashima en Martin. Door een val van Lecuona schoof de Rotterdammer door naar plaats 14. In de laatste ronde zag hij zijn kans schoon en zette hij Martin opzij om zo de dertiende plaats en drie punten veilig te stellen.

Bo Bendsneyder (13 op +26,997): “Mijn start was niet zo goed, maar al in de eerste bocht zat weer op mijn eigen plaats, zo rond de zestiende plek. In de eerste ronde moest ik wat valpartijen ontwijken, maar daar verloor ik niet veel mee. Samen met Aegerter kon ik een goede pace rijden en zo konden we samen naar de groep rijden die streed om de elfde plaats. Op het rechte stuk verloren we iets te veel om naar die elfde, twaalfde plaats te komen, maar in de laatste ronde kon ik toch nog de dertiende plaats pakken. Ik heb niets te klagen. Ik ben blij met de race, blij met de punten en blij met hoe het weekend is verlopen. We hebben weer bewezen dat we echt in de punten thuishoren.”

Jesko Raffin (16 op +39,435): “Ik had een goede start en voelde me meteen heel goed met de motor, maar op het rechte stuk werd ik ingehaald door een paar anderen. Het was moeilijk om terug te vechten en het kostte me te veel tijd voordat ik eindelijk wat langzamere rijders had ingehaald. Omdat ik het contact met de groep had verloren, draaide het allemaal om het beschermen van mijn positie. Alleen rijdend kon ik een reeks mooie rondetijden neerzetten, ongeveer hetzelfde tempo als de groep van 12 tot 15. Het leverde geen punten op, maar het is goed om te weten dat het erin zat. Het team heeft geweldig werk geleverd en ik wil hen en NTS graag bedanken voor deze kans om te racen. Het was me een genoegen en ik hoop dat ik nog eens terug mag komen.”