Degelijke start in Aragon voor Bendsneyder en Biesiekirski

De Grand Prix van Aragon, op het circuit Motorland, is voor de rijders van NTS RW Racing GP goed begonnen. Met de 16de tijd voor Bo Bendsneyder en de 29ste tijd voor Piotr Biesiekirski werd een degelijke basis gelegd.

De dag begon ietsje later dan gepland wegens de lage temperaturen in dit deel van Spanje in deze tijd van het jaar. Met een luchttemperatuur van 12 graden Celsius was het in de eerste vrije training voor de Moto2 ronduit koud. In de tweede training was de temperatuur opgekropen naar 16 graden en dat was ook aan de tijden te zien.
Met name Bendsneyder boekte in de middagsessie flinke progressie, zowel in de rondetijden als in zijn positie, door van de 21ste plaats naar de 16de op te klimmen. De progressie van Biesiekirski zat vooral in de rondetijden, waar een seconde vanaf ging en waarin het verschil met de top bijna een halve seconde kleiner werd. Wat positie betreft bleef hij op dezelfde plaats staan.
Met een tijd van 1.53.801 sloot Bendsneyder de dag af op de 16de plaats. 1.56.022 was de snelste tijd voor Biesiekirski op de 29ste plaats.

Bo Bendsneyder: “We kunnen terugkijken op een goede eerste dag. In FP1 al was het gevoel zeker niet slecht. We hadden vooraf een aanpassing gedaan aan de clip-ons aan het stuur, maar dat pakte niet goed uit. Met de wetenschap waar het aan lag, wisten we dat er meer in zat. Voor FP2 hebben we dat veranderd en daardoor kon ik meteen al een goede stap zetten. Na de eerste run hebben we nog een aanpassing gedaan aan de voorkant, die ook goed uitpakte. Zonder nieuwe banden te steken heb ik een lange run kunnen maken, waarin ik in de laatste ronde mijn beste tijd heb kunnen rijden. Dat is belangrijk én heel positief. Voor morgen moeten we zorgen dat ik ook met nieuwe banden nog wat sneller kan en dat ik daarmee ook het stapje naar de top 14 kan maken.”

Piotr Biesiekirski: “In beide sessies had ik een paar ronden nodig om de soepelheid in mijn schouder te krijgen, die nog een beetje stijf is na de crash van vorige week, maar uiteindelijk voelde ik me per ronde beter. Ik heb mijn tijden behoorlijk kunnen verbeteren, vooral nadat we halverwege de tweede sessie op mijn favoriete harde voorband zijn gaan rijden. De motor is erg goed en ik kan me concentreren op het rijden en het aanpassen aan de baan. Het team zei dat ik voorzichtig moest zijn in de tweede bocht vanwege de lage temperaturen en de harde wind waardoor veel rijders onderuit gingen daar, en dat was ik ook, maar het lijkt erop dat het niet genoeg was. Ik had een kleine crash, dus excuses aan het team. Hoe dan ook, ik voel me best goed en we kijken uit naar morgen.”