Bendsneyder op 17, Biesiekirski op 29

Nadat hij zich in de derde vrije training op Motorland Aragon rechtstreeks had geplaatst voor Q2, zette Bo Bendsneyder in de kwalificatie voor de Moto2-race de 17de tijd neer. Piotr Biesiekirski wist zich door de 15de plaats in Q1 op de 29ste plaats te kwalificeren voor de wedstrijd die om 13.20 uur van start gaat.

Bendsneyder reed een sterke FP3, waarin hij voortdurend in de hogere regionen te vinden was. De uiteindelijk zesde tijd in de training (1.52.907) leverde hem de elfde plaats op in de gecombineerde stand en dus rechtstreekse plaatsing voor Q2. Daarin kwam hij tot een tijd van 1.53.097, goed voor de 17de plaats op de startgrid voor de wedstrijd, die een uur later begint dat aanvankelijk gepland, vanwege de kou in de ochtend.
Biesiekirski kwam in FP3 tot een tijd van 1.56.601. Die tijd wist hij in de eerste kwalificatieronde flink te verbeteren tot 1.55.293. Daarmee kwam de jonge Pool uit op de 29ste plaats.

Bo Bendsneyder: “In Q2 hebben we een paar minuten tijd verloren door de achterband te wisselen. Ik had weinig grip, veel minder dan bijvoorbeeld gisteren en vanmorgen. Daarom hebben we de gebruikte band van FP3 er weer in gestoken en daarmee was het gevoel veel beter. Helaas had ik nog maar één volledige ronde over en daarin kwam ik heel dicht bij de tijd, maar ik kon ‘m jammer genoeg niet meer verbeteren. Dat is spijtig, want ik denk dat er wel meer in had gezeten dan P17, maar voor nu moeten we er tevreden mee zijn. We hebben wel laten zien dat de snelheid en het tempo er zijn. Hopelijk hebben we die morgen ook en kunnen we voor de punten gaan.”

Piotr Biesiekirski: “Het was weer een goede dag en ik ben blij met onze progressie. Vanochtend verbeterde ik mijn tijd een beetje, maar ik voelde me veel comfortabeler op de motor en wist dat ik nog veel sneller kon. Dat gebeurde dus ook in de kwalificatie, waarbij ik mijn tijd met bijna zeven tienden verbeterde. Ik voelde me veel meer ontspannen en daar ben ik het meest tevreden over. Tot dusver ben ik dit weekend in alle sessies 29ste geweest, wat een goed resultaat is gezien de ervaring die ik heb; het is nog steeds maar mijn vierde Grand Prix. Ik voel me goed en ik kijk uit naar de race van morgen.”