Bendsneyder sluit eerste dag in Jerez af in top 15

Bo Bendsneyder heeft de eerste dag van de officiële IRTA-test in Jerez afgesloten met een keurige vijftiende plaats. De 1.42.191 van de Rotterdammer was in de overall standings van de eerste dag goed voor de zeventiende plaats. Zijn RW Racing GP-teamgenoot Steven Odendaal noteerde met 1.42.894 de 25ste tijd overall.

RW Racing GP ging in Jerez de la Frontera verder waar het twee weken geleden bij een privétest in Valencia was opgehouden. De Moto2-rijders kwamen drie keer de baan op. In de eerste sessie werden er geen tijden geklokt van Bendsneyder en Odendaal door een probleem met de transponders. Dat was voor de tweede sessie, aan het begin van de middag opgelost.

Wat de test lastig maakte, was dat het Circuito de Jerez Angel Nieto onlangs is voorzien van nieuw asfalt. Dat zorgde ervoor dat de zachte Dunlop-band waarop de snelste tijden konden worden gereden, al na een rondje of vijf, zes was versleten.

“We moesten daarom spaarzaam zijn met banden en goed opletten hoe de baan zich gedroeg en veranderde per sessie van anderhalf uur”, verklaarde RW Racing GP-teammanager Jarno Janssen. “Ondanks dat hebben we goed gewerkt. Ik ben tevreden over de progressie die zowel Bo als Steven heeft geboekt op deze eerste dag. Het is goed om te zien dat we inderdaad rond de vijftiende plaats zitten, zoals we hadden gehoopt. Bo stond zelfs een hele tijd in de top 10 in de laatste sessie. Dat geeft vertrouwen.”

Bo Bendsneyder: “De NTS voelt goed aan. Ik heb mijn snelste tijd gereden op de zachte band. Toen ik nog een keer een time attack wilde doen aan het einde van de sessie, ook op de zachte band, maakte ik een schuivertje in de laatste bocht. Dat is jammer, want daardoor ging die laatste run verloren. Het was een goede tijd geweest.”

Steven Odendaal: “Ik heb nog wel last van mijn voetblessure, maar het ging al stukken beter dan in Valencia. Ik ben nog niet op mijn niveau, maar ik heb best veel ronden kunnen rijden en veel dingen kunnen uitproberen. Het is vooral een kwestie van weer in het ritme komen.”