Bendsneyder op slechts 0,057 van top 14

Een fractie bleef Bo Bendsneyder verwijderd van de top 14 op de eerste dag van de GP van Teruel. Met zijn 1.52,777 kwam de Nederlandse rijder van NTS RW Racing GP 0,057 tekort. Om even aan te geven hoe klein dat verschil is: een knippering met de ogen duurt ongeveer drie tiende van een seconde (0,3). Piotr Biesiekirski verbeterde zichzelf opnieuw, tot 1.55,084.

De verschillen waren maar klein op de eerste dag van de GP van Teruel, de tweede opeenvolgende Grand Prix op Motorland Aragon. In FP2 zaten achttien rijders binnen een seconde. De sessie werd twee keer stil gelegd wegens crashes in bocht 8. Bendsneyder reed zijn snelste tijd in de periode tussen die twee crashes in. Op het moment dat hij zijn tijd van 1.52,777 noteerde – sneller dan zijn snelste tijd een week geleden – was dat goed voor de negende plaats. In de slotfase kwam hij nog wel heel dicht bij, maar het lukte niet meer om die tijd te verbeteren, waardoor hij in de laatste seconden net naar de vijftiende plaats in de gecombineerde ranking werd gedrukt.
Ook Piotr Biesiekirski verbeterde zichzelf opnieuw aanzienlijk. Zijn hoop dat hij de snelheid van de kwalificatie van vorige week kon oppikken, kwam uit. Met 1.55.084 was hij sneller dan een week geleden.

Bo Bendsneyder: “Het was zeker een goede dag, vooral vanmiddag. Het is jammer dat ik helemaal op het einde nog net buiten de top 14 viel, maar het resultaat is niet verkeerd. Laten we hopen dat we deze lijn morgen kunnen doortrekken.”

Piotr Biesiekirski: “Het was een drukke dag. Ik kon vanmorgen niet helemaal het gevoel krijgen, ook al was de motor goed, maar ik wist dat ik ‘s middags veel zou kunnen verbeteren en dat is wat er gebeurde. Ik was sneller in FP2 dan in de kwalificatie afgelopen zaterdag, dus daar ben ik best blij mee. Alles ging vanmiddag een beetje gemakkelijker en ik reed bijna in de 1.54. Helaas kon ik dat na de tweede rode vlag niet meer halen omdat de banden behoorlijk begonnen te slippen, vooral in de linkerbochten. Er is veel te verbeteren, dus ik kijk ernaar uit om morgen verder te gaan.”