Bendsneyder en Odendaal back to business

Bo Bendsneyder en Steven Odendaal hadden het ritme snel weer gevonden op het Automotodrom van Brno, waar na de zomervakantie het Grand Prix-seizoen werd hervat. In de eerste vrije training brachten beide coureurs van NTS RW Racing GP het er uitstekend vanaf. In de tweede sessie ging het iets moeilijker, met twee crashes voor Odendaal, maar een veelbelovende zeventiende tijd voor Bendsneyder.

Het team en de rijders genoten van drie weken vrij, maar waren ook blij dat ze weer aan het werk konden. Meteen al in de eerste training stonden Bo Bendsneyder (zestiende) en Steven Odendaal (achttiende) er goed bij. In de tweede training verbeterde de Nederlander zijn tijd, maar niet zijn positie. Zijn 2.02.535 was goed voor de zeventiende plaats in de gecombineerde ranglijst van beide trainingen. Zijn Zuid-Afrikaanse teamgenoot Steven Odendaal kon door twee crashes – eerst een schuiver in bocht 13, daarna een highsider in bocht 7 – zijn tijd niet verbeteren. Hij eindigde de tweede training en de dag zodoende als 28ste.

Bo Bendsneyder: “De vakantie was goed om uit te rusten en het hoofd leeg te maken, maar het is ook heel fijn om weer bij het team te zijn en weer op de motor te zitten. De eerste training ging lekker. Op de harde band nog niet, maar op de zachte wel. We konden daarmee een flinke stap zetten en een goede tijd rijden, maar we wisten ook dat het nog serieus harder moest om bij de top 14 te komen – dat is het doel. Op de gebruikte band was ik in FP2 meteen sneller en na een aantal aanpassingen ging het nog beter, maar het was net niet genoeg voor de top 14. Ik kwam tweetiende tekort. We weten nu wel dat we er dichtbij staan in droge omstandigheden en hopen dus dat het morgenochtend droog is, maar de weersverwachting zegt dat het kan gaan regenen.”

Steven Odendaal: “Ik ben heel blij met hoe het ging in FP1. De achttiende tijd en niet ver bij Bo vandaan: dat gaf moed. In FP2 begon ik op gebruikte banden en met een andere setting. De setting voelde goed, maar met nieuwe banden maakte ik een flinke highsider, waardoor ik de training niet kon afmaken. Zo’n crash voel je echt wel, maar er is gelukkig niets gebroken. De verwachting van regen is waarschijnlijk niet ongunstig voor ons, maar we moeten afwachten hoe het gaat.”