Bendsneyder bouwt vertrouwen op, crash voor Biesiekirski

Het was raar weer op de eerste dag van de GP van Frankrijk. Op het drijfnatte Bugatti-circuit in Le Mans ging Piotr Biesiekirski al in zijn tweede ronde hard onderuit. Een pijnlijke linkerschouder hield de jonge Pool aan de kant in de tweede sessie. Bo Bendsneyder was in die training vooral op zoek naar vertrouwen, wat hij pas in de slotfase vond.

Met 15 graden Celsius in de regen was het een kil begin van de Franse Grand Prix, die gewoonlijk half mei is. Dat de omstandigheden half oktober toch anders zijn, bleek wel uit de vele crashes die er waren in alle klassen. Ook in de Moto2 ging een aantal rijders hard onderuit.
Piotr Biesiekirski was één van de coureurs die crashten. In pas zijn tweede ronde op Le Mans viel hij in bocht 14, waarbij hij hard op zijn schouder terecht kwam. De machine werd door de monteurs van NTS RW Racing GP wel weer opgebouwd, zodat de Pool verder kon, maar naarmate de sessie vorderde kreeg hij steeds meer last van zijn linkerschouder. Bij controle in het medisch centrum kreeg hij van de artsen een startverbod opgelegd voor FP2.
Na de natte ochtend droogde de baan in de tweede sessie langzaam maar zeker op, maar er waren nog overal natte plekken, vooral in de bochten. Voor Bo Bendsneyder was het zaak om vertrouwen op te bouwen. Dat Luca Marini in het begin van de tweede sessie op een natte plek een forse highsider maakte, hielp niet echt. Pas tegen het einde van de training kwam de Rotterdammer een beetje in zijn ritme en kon hij een tijd neerzetten van 1.39.776, wat goed was voor de 24ste plaats.

Bo Bendsneyder: “In de regen vanochtend was het gevoel niet goed, dus ik heb voorzichtig aan gedaan om het risico op een crash te verkleinen. Vanmiddag droogde het op, maar er waren nog veel natte plekken op de baan. Het plan was om zoveel mogelijk rondes te rijden en het gevoel op te bouwen. Dat lukte maar ten dele, want ik had heel weinig vertrouwen op die natte plekken. Dat werd op het einde wel beter, naarmate het droger werd. Het gevoel met de motor is helemaal niet slecht, maar het vertrouwen was niet voldoende om echt te knallen. Als het morgen en overmorgen droog is, zoals de verwachting is, heb ik er alle vertrouwen in dat het goed komt.”

Piotr Biesiekirski: “Het was een ongelukkig begin van het weekend en een vroegtijdig einde van de vrijdag, maar ik hoop morgen weer in actie te komen. Er was vanochtend weinig grip, vooral in bocht 14, dus ik deed het erg rustig aan, maar voelde me best goed op de motor. Na de crash deed het team geweldig werk en kon ik weer de baan op, maar mijn linkerschouder deed steeds meer pijn. Het aanremmen voor de met name de linkerbochten werd daardoor steeds lastiger. Na de sessie ben ik voor controle naar het medisch centrum geweest. Gelukkig is er niets gebroken, maar toch mocht ik niet starten in de tweede training. Ik pak vanavond mijn rust en hoop dat ik groen licht krijg om in FP3 weer mee te doen.”