Baltus en Van den Goorbergh eindigen buiten de punten op zondag in Qatar

Fieten Olie Racing GP heeft zondag op het Lusail International Circuit in Qatar geen punten mee terug kunnen nemen naar Europa. Nadat ze in de beginfase dichtbij de top vijftien zaten kwamen Barry Baltus en Zonta van den Goorbergh uiteindelijk als achttiende en negentiende respectievelijk over de finish.

Na een veelbelovende kwalificatiedag op het Lusail International Circuit mikten Zonta van den Goorbergh en Barry Baltus beiden voor een puntenfinish. Van den Goorbergh startte goed en hield in de openingsfase van de race stand in de top vijftien maar naarmate de race vorderde viel hij terug. Uiteindelijk kwam de Nederlander als negentiende over de finish waarmee hij geen punten aan zijn totaalscore kon toevoegen.

Baltus startte daarentegen slecht maar wist zich vervolgens naar voren te knokken. Ook hij was kortstondig in de top vijftien aanbeland maar zou aan het einde van de race terugzakken naar de achttiende positie. Hiermee komt een overzeese trip van bijna twee maanden ten einde waarin er hoogtepunten waren voor Fieten Olie Racing GP met beide coureurs in de top tien en teleurstellende momenten waarin er niet of buiten de punten gefinisht werd.

Barry Baltus – P18: “Om eerlijk te zijn ben ik erg teleurgesteld over mijn race, ik had er veel meer van verwacht. Mijn start was niet zo slecht maar toen maakte ik twee fouten in de eerste ronde. Mijn tempo was niet slecht maar door mijn positie op de baan was mijn race eigenlijk al verpest. Het is erg jammer maar we kunnen er niet lang treurig om zijn want volgende week hebben we weer een Grand Prix.”

Zonta van den Goorbergh – P19: “Het is heel jammer hoe de race vandaag verlopen is. Dit is zeker niet het resultaat dat ik verwacht had na mijn goede gevoel met de motor op zaterdag en hoe leuk het was om te rijden. Dat was vandaag het tegenovergestelde, mede doordat ik veel last kreeg van kramp. Het is een les voor de toekomst maar voor nu is het erg zuur.”

Jarno Janssen – Fieten Olie Racing GP teammanager: “De Grand Prix van Qatar zit erop en het moge duidelijk zijn dat vandaag zeker niet onze beste dag was. Het was een hele zware race en we waren niet strijdlustig genoeg om voor de punten te vechten. Dat is spijtig en daar moeten we van leren. In een race als deze zie je dat je snel terugvalt als je in de openingsfase niet fel genoeg bent. Als je vervolgens geen vuist kunt maken en zelf posities goedmaakt dan zakt het tempo in en eindig je buiten de punten. Dat is vandaag gebeurd en dat vind ik erg jammer want dit zijn zeker niet de posities waar wij dit weekend thuis zouden moeten horen. We kunnen het nu niet meer veranderen en gaan nu richting Valencia. Het is de laatste race van een lang seizoen en daarin moeten we er vol voor gaan om het seizoen goed af te sluiten.”

De volgende Grand Prix van het seizoen vindt komend weekend van 24 t/m 26 november plaats op het Circuit Ricardo Tormo in Valencia, de laatste van 2023.