Van den Goorbergh kwalificeert zich als vijftiende in Barcelona, Baltus dertigste

Het RW-Idrofoglia Racing GP team heeft zaterdagmiddag wisselende resultaten behaald in de kwalificatie voor de Moto2 klasse op het Circuit de Barcelona-Catalunya. Zonta van den Goorbergh plaatste zich rechtstreeks voor Q2 en verzekerde zich van de vijftiende plaats op de grid, Barry Baltus kent tot dusver een zeer lastig weekend en eindigde als dertigste.

Het raceweekend in het zonnige Barcelona begon op vrijdag met twee sessies die Zonta van den Goorbergh als achttiende afsloot en Barry Baltus als twintigste. Zaterdagochtend werd bepaald welke coureurs er rechtstreeks door mochten naar Q2 en met een mooie twaalfde tijd wist Van den Goorbergh dat voor elkaar te krijgen. Baltus eindigde als 21e in de afsluitende trainingssessie waardoor hij naar Q1 moest.

In die eerste kwalificatie wist Baltus niet aan zijn tijden te komen die hij eerder in het weekend had gereden waardoor hij zondagmiddag vanaf de dertigste plek aan de race moet beginnen. Van den Goorbergh begon sterk aan de tweede kwalificatiesessie maar moest dankzij een gok uiteindelijk genoegen nemen met de vijftiende plaats. Hoe dan ook is dat een goede uitgangspositie voor een race die wegens de baanomstandigheden zeer uitdagend zal worden.

Zonta van den Goorbergh – P15: “Ik ben zeker tevreden met hoe vandaag is verlopen, na een lastige dag gisteren ben ik blij met hoe het vandaag is gegaan. We waren in de ochtend heel snel en stonden er goed bij met de twaalfde rondetijd. In de kwalificatie namen we een risico met de setup en het was mijn eigen keuze om het te proberen, helaas betaalde dit zich uiteindelijk niet uit. Ik wist dat ik met mijn afstelling van de ochtend voor de top tien kon gaan maar we wilden nog iets meer. Hoe dan ook is het niet slecht verlopen en staan we er goed bij. We gaan nu terug naar de setup van de ochtend en dan morgen ons uiterste best doen.”

Barry Baltus – P30: “Het was een hele slechte dag vandaag. Ik was niet in staat om een snelle ronde neer te zetten in de kwalificatie en in het algemeen is het tot nu toe een moeilijk weekend. Het is niet makkelijk, maar we moeten zien wat we morgen kunnen doen vanaf deze startpositie. Het wordt een lange race en we moeten gewoon op de motor blijven zitten. Het is ook niet makkelijk voor het team en iedereen die erbij betrokken is, maar ik zal blijven pushen.”

Jarno Janssen – RW-Idrofoglia Racing GP teammanager: “Ik ben heel blij met hoe de kwalificatie is gegaan voor Zonta. De tijden waren vanochtend erg snel en hij wist zich direct te plaatsen voor Q2, ook in de kwalificatie heeft hij zich goed staande weten te houden met een mooie vijftiende plaats op de grid. Dat geeft mooie vooruitzichten voor de race, als we die goed kunnen indelen dan denk ik dat we met hem een mooi resultaat kunnen halen.

Aan de kant van Barry viel het vandaag allemaal niet op z’n plek. Als je jezelf niet 100% voelt dan kun je in de Moto2 klasse niet veel waarmaken. We moeten daar met z’n allen aan werken ook al is de coureur degene die het uiteindelijk moet doen op de motor. Laten we hopen dat hij morgen een solide race kan rijden en daar positieve dingen uit weet te halen. Het zal heel belangrijk zijn om te finishen.”

De Moto2 race over 21 ronden op het Circuit de Barcelona-Catalunya gaat zondagmiddag om 12:15 uur van start.