Syahrin en Baltus maken kennis met de NTS

De eerste van twee dagen testen in Jerez viel letterlijk in het water, maar vandaag was er dan toch alle gelegenheid voor Hafizh Syahrin en Barry Baltus om kennis te maken met de NTS. De dag stond in het teken van wennen en uitproberen.

Voor beide rijders was het de eerste keer op de NTS, en andersom was het voor NTS RW Racing GP de eerste keer met deze rijders. Hoewel het best koud was op het circuit van Jerez en de omstandigheden bepaald niet ideaal waren, konden Syahrin en Baltus en NTS RW Racing GP veel werk verzetten. De Maleisiër zette 71 ronden op de teller, de Belg reed er zelfs 98.

Hafizh Syahrin: “Ik denk dat het best een goede dag was. Het is niet eenvoudig om van team én chassis te wisselen. Er was veel om aan te wennen. De NTS is nieuw voor mij, het team is nieuw voor mij, al ken ik veel mensen al heel lang en voel ik me meteen thuis in het team, en de manier van werken is nieuw. Vandaag hebben we ons gericht op het verbeteren van het gevoel met de motor en vooral met gebruikte banden konden we grote stappen maken. We gaan nu de winterstop in, wat mij de kans geeft weer fit te worden en aan mijn fysieke conditie kan werken, zodat we het nieuwe seizoen zo sterk mogelijk kunnen ingaan.”

Barry Baltus: “Het was een pittige dag. De eerste ronden waren zeker niet gemakkelijk: de eerste keer op de grote Moto2-machine. Maar het gevoel werd steeds beter en aan het einde van de dag, na bijna 100 ronden, voelde het echt goed. We hebben niet veel veranderd aan de motorfiets, maar hebben ons geconcentreerd op mijn rijstijl en mijn zitpositie. Ik moet van de Moto3-stijl af en me aanpassen aan de Moto2-motor. Een rondetijd van 1.44,0 is nog niet de best mogelijke, maar voor nu is het oké. Het is nu tijd om aan mijn fysieke conditie te werken om klaar te zijn voor het nieuwe seizoen.”

 

Media