NTS RW Racing GP en Bo Bendsneyder sluiten intentieverklaring

Moto2-team NTS RW Racing GP en Moto2-coureur Bo Bendsneyder hebben een intentieverklaring getekend om te onderzoeken of een eventuele samenwerking voor het komend seizoen mogelijk is.

Een belangrijk onderdeel van dit onderzoek zal zijn of het benodigde en nog ontbrekende budget gevonden kan worden om komend seizoen samen van start te gaan in de Moto2-klasse van het MotoGP-wereldkampioenschap.

Vorige week werd bekend dat er in 2019 geen plaats is voor de 19-jarige Bendsneyder bij zijn huidige team Tech3. Hoewel NTS RW Racing GP de rijdersbezetting en daarmee het budget voor volgend jaar al zo goed als rond had, besloten teameigenaar Roelof Waninge en teammanager Jarno Janssen om toch het gesprek aan te gaan met Bendsneyder.

NTS RW Racing GP vindt het in het belang van de Nederlandse motorsport om te onderzoeken of een samenwerking met de voormalig Red Bull MotoGP Rookies-kampioen voor 2019 tot de mogelijkheden behoort. Immers, NTS RW Racing GP is het enige Nederlandse team in de GP’s en Bendsneyder is de enige Nederlandse coureur op Grand Prix-niveau en die dreigt buiten de boot te vallen.

Het doel is uiterlijk maandag 27 augustus – de dag na afloop van de Britse Grand Prix in Silverstone –uitsluitsel te hebben over de gezamenlijke toekomstplannen van het in Dwingeloo gevestigde Moto2-team en de Rotterdamse coureur.