Dominique Aegerter opnieuw in actie bij NTS RW Racing GP

Dominique Aegerter zal in de laatste race van het seizoen 2020, in Portimao, nogmaals uitkomen voor NTS RW Racing GP. De Zwitser kwam eerder dit seizoen ook al drie races voor het team uit. Piotr Biesiekirski zal niet meedoen aan de Grand Prix in Portugal.

“We zijn verheugd Dominique weer bij ons te hebben voor deze laatste race van het seizoen”, zegt NTS RW Racing GP-teammanager Jarno Janssen. “Hij kent de motor en, net als Bo Bendsneyder, ook de baan. Aanstaande vrijdag hebben we extra trainingstijd om met de Moto2-motor het circuit van Portimao beter te leren kennen.”
Dominique Aegerter van zijn kant is ook blij met de kans om met de NTS te rijden op het uitdagende circuit van Portimao. “Het is fijn om weer deel uit te maken van het team. Ik ken de motor, de baan en het team, ik ben fit en klaar om te racen. Ik zal proberen 100 procent te geven, een mooi resultaat te boeken zoals in Oostenrijk en om het team nuttige input en informatie te geven. Ik kijk er echt naar uit.”

Piotr Biesiekirski heeft de beslissing genomen om zich te concentreren op zijn nabije toekomst in het Europees Moto2 Kampioenschap en zal daarom niet deelnemen in Portugal. “Mijn debuut maken in het Moto2-wereldkampioenschap was een eer en een fenomenale les”, zegt Biesiekirski. “Ik wil NTS RW Racing GP en de organisatoren heel graag bedanken voor hun vertrouwen en deze geweldige kans. Ik heb ervoor gekozen om nu mijn focus te richten op het Europese Moto2-kampioenschap volgend jaar, wat me hopelijk in staat zal stellen om in 2022 fulltime terug te keren naar de Grand Prixs.”
Teammanager Janssen van NTS RW Racing GP begrijpt de beslissing van Biesiekirski. “We hadden graag het seizoen met Piotr afgesloten, maar ik respecteer zijn beslissing, ook kijkend naar zijn toekomstige doelen. Het is belangrijk voor hem om zich goed voor te bereiden op een nieuw seizoen, dat cruciaal kan worden voor hem. Ik weet zeker dat hij in staat zal zijn om zijn potentieel en de leercurve, die hij de afgelopen zeven GP’s bij ons heeft laten zien, kan doortrekken. Daarmee kan hij in het Europees Moto2-kampioenschap vechten voor overwinningen en dit zal hem zeker de mogelijkheid bieden om terug te keren in het wereldkampioenschap in 2022. Wij wensen Piotr het allerbeste en willen hem bedanken voor zijn inzet.”