Bendsneyder start in Valencia vanaf rij 3

Bo Bendsneyder heeft zich voor de GP van Valencia gekwalificeerd op de negende plaats, met een tijd van 1.34.769. Het is de op twee na beste kwalificatie van de Nederlander in de Moto2. Piotr Biesiekirski begint vanaf de 29ste plaats. Hij zette in Q1 een tijd neer van 1.36.515.

In de derde vrije training op zaterdagochtend bevestigde Bendsneyder opnieuw dat hij met de NTS snel is op het Ricardo Tormo-circuit. Met zijn tijd van 1.34.900 plaatste hij zich als achtste rechtstreeks voor Q2. Biesiekirski reed in FP3 een tijd van 1.37.014.
In Q1 wist de Poolse rijder van NTS RW Racing GP voor het eerst de grens van 1.37 te slechten, en flink ook, door 1.36.515 op de klok te zetten. Daarmee was hij 1.711 verwijderd van de snelste tijd.
In Q2 was Bendsneyder meteen bij de les met 1.34.872, waarmee hij aanvankelijk meedeed om de eerste twee rijen. Naarmate de sessie vorderde, gingen de rondetijden omlaag, ook die van Bendsneyder. De verschillen, die in FP3 al minimaal waren, werden ook in de kwalificatie steeds kleiner. In zijn voorlaatste ronde zette Bendsneyder de 1.34.769 neer waarmee hij zich verzekerde van een start vanaf de derde rij.

Bo Bendsneyder: “We hebben de lijn van gisteren kunnen doorzetten, waardoor het ook vandaag een mooie dag was. Ik ben heel blij met de resultaten, en met een start vanaf de derde rij. We gaan ervoor om het morgen net zo goed af te sluiten.”

Piotr Biesiekirski: “Het was een goede dag. We hebben vanochtend goede vooruitgang geboekt, zowel qua rondetijd als qua racetempo. Ik heb mijn beste tijd gereden in de laatste ronde, met 20 ronden op de banden, wat een goed teken is. Ik wist dat ik nog sneller kon, en had mijn zinnen gezet op mid-1.36, dus ben ik ben tevreden met 1.36.5. Het niveau is extreem hoog en de verschillen zijn klein, dus ik ben erg blij dat ik maar twee seconden van pole position verwijderd ben, ook al betekent dat dat ik laatste ben. Het gat met de jongens voor me is ook kleiner, dus ik hoop op een spannende race morgen.”