Frame: NTS

Motor: Triumph 765cc inline 3 cilinder 4-takt

Vermogen: +/- 138 pk

Minimum gewicht: 217 kg (inclusief rijder)

Als de belangrijkste partner van RW Racing GP maakte het Japanse NTS in 2018 zijn entree in de Moto2-Grand Prix. NTS heeft inmiddels al jaren ervaring opgebouwd met het ontwikkelen en fabriceren van frames voor motorfietsen. In 1970 begonnen als klein metaalbedrijf is NTS uitgegroeid tot een belangrijke speler in de markt van het DMLS 3D laserprinten van metaal. CEO Masahiro Namatame, die het familiebedrijf overnam van zijn vader, is persoonlijk nauw betrokken bij het Moto2-project.

“Onze uitdaging en toewijding betreffen de de tevredenheid van onze klanten, en ik hoop dat als gevolg daarvan ook de dromen van onze medewerkers zullen uitkomen”, aldus CEO Namatame. “Ik geloof dat het maken van een ‘prototype’ een zeer belangrijke rol speelt in het proces van het omzetten van een droom in een werkelijke creatie. We scheppen trots en voldoening in het gestaag opbouwen van dit product, dat hopelijk in de toekomst in massaproductie kan worden genomen.”

“De motorsport is voor ons een van de terreinen waar we als specialist in het produceren van metalen prototypen onze capaciteiten op het gebied van onderzoek en ontwikkeling kunnen laten zien. Een van de belangrijkste voorbeelden hiervan is het feit dat we met een volledig in eigen huis ontworpen en gefabriceerde Moto2-machine in 2017 de derde plaats behaalden in het FIM CEV Repsol kampioenschap.”

Gedurende de seizoenen 2018 en 2019 werd de machine verder ontwikkeld en dat was te zien aan de resultaten die gaandeweg steeds beter werden. Voor het seizoen 2020 heeft NTS het frame nog verder doorontwikkeld en verbeterd aan de hand van de bevindingen van de voorbije seizoenen.