Simone Corsi #24

Rome, 24 april 1987
Nationaliteit: Italiaanse
Privé: Getrouwd met Clarissa
Lengte: 175 cm
Gewicht: 65 kg
Bijzonderheden: vijf Grand Prix-overwinningen

Als zoon van een voormalig motorcrosser stapt Simone Corsi als vierjarige voor het eerst op een motorfiets. Na zeven succesvolle jaren in diverse Italiaanse kampioenschappen maakt Simone in 2001 zijn Grand Prix-debuut in Misano.

In 2003, op 16-jarige leeftijd, rijdt hij als teamgenoot van Andrea Dovizioso bij het Scot-team zijn eerste GP-seizoen in de 125cc. Een jaar later behaalt hij zijn eerste podium op het circuit van Motegi in Japan.

In 2005 verhuist hij naar de 250cc-klasse met de Aprilia RSV 250 van het MS Aprilia Italia Corse-team, met teamgenoot Alex De Angelis, waarmee hij de vijfde plaats behaalt in Catalonië en het seizoen eindigt als veertiende.

 

Het jaar daarop keert hij terug naar de lichtste klasse, waar hij in 2007 zijn eerste overwinning behaalt (Turkije) en in 2008 nog eens vier keer wint (Spanje, Portugal, Italië en Valencia). Dat jaar eindigt Corsi als tweede in het kampioenschap achter Mike di Meglio. Corsi onderscheidt zich vooral door uitstekende prestaties in regenraces.

Na een tegenvallend 2009 stapt Corsi in 2010 over naar de Moto2-klasse, waarin hij met JiR, als teamgenoot van Mattia Pasini twee derde plaatsen behaalt en het seizoen eindigt als vijfde. Met nog een reeks podiumplaatsen – de laatste tot nu toe in 2016 – rijdt Corsi in 2018 in Mugello zijn 250ste Grand Prix. Halverwege 2019 wordt hij door zijn team Tasca Racing vervangen door zijn voormalige teamgenoot Pasini. Als vervanger van Steven Odendaal maakt hij bij NTS RW Racing GP zijn terugkeer in de Moto2.

[icon name=”globe”] simonecorsi.com  [icon name=”facebook-square” prefix=”fab”] /SCsimonecorsi  [icon name=”twitter-square” prefix=”fab”] @SimoneCorsi  [icon name=”instagram” prefix=”fab”] /simonecorsi24