Onze geschiedenis

RW Racing GP is het enige Nederlandse team in het wereldkampioenschap motorwegrace, de MotoGP, waarin het uitkomt in de Moto2-klasse. Het team is eigendom van Roelof Waninge en wordt geleid door voormalig GP-coureur Jarno Janssen.

Roelof Waninge was al vele jaren als liefhebber en – met zijn bedrijf Sent Waninge – als sponsor betrokken bij de wegrace. Toen, als gevolg van financiële problemen, het toenmalige Team Molenaar zich in januari 2011 moest terugtrekken uit de 125cc, nam Waninge het stokje over.

Luis Salom

RW Racing GP trok de talentvolle Spanjaard Luis Salom aan als enige coureur voor 2011. Met twee podiumplaatsen (Dutch TT Assen en GP Australië) en een achtste plaats in het eindklassement maakte Salom van het debuutjaar meteen een succes.

In 2012, uitkomend met een Kalex KTM in de nieuwe Moto3-klasse, behaalde Salom maar liefst acht podiumplaatsen, waarvan twee overwinningen (Indianapolis en Aragon). Salom eindigde het kampioenschap op de tweede plaats.

RW Racing GP was ondertussen uitgebreid met een tweede rijder, de Zuid-Afrikaan Brad Binder, wiens beste prestatie een vierde plaats in Valencia was. In het seizoen 2016 werd Binder wereldkampioen in de Moto3.

Nederlands talent

In 2013 kwam RW Racing GP opnieuw met twee rijders uit in het Moto3-kampioenschap: de Nederlander Jasper Iwema en de Tsjech Jakub Kornfeil, die een groot deel van het seizoen in de top 10 stond.

Met Scott Deroue en de Spaanse Ana Carrasco als coureurs trok RW Racing GP in 2014 de lijn door van jong talent een kans geven. Het seizoen verliep echter voor zowel de coureurs als voor RW Racing GP teleurstellend.

Livio Loi

Voor het seizoen 2015 stapte RW Racing GP over naar Honda en contracteerde het de Belgische coureur Livio Loi. Hij won een Grand Prix (Indianapolis) en behaalde nog een aantal veelbelovende resultaten. Ook in 2016 bleef de combinatie RW Racing GP – Honda – Loi in de Moto3 actief, met opnieuw een aantal uitstekende resultaten.

Moto2

Voor het seizoen 2017 besloot RW Racing de overstap te maken naar de Moto2-klasse, waarin het uitkomt met de Spaanse coureur Axel Pons.