2019
Raffin vervangt Odendaal

Raffin vervangt Odendaal

Door een voetblessure kan Steven Odendaal niet aan de start van de eerste drie races verschijnen. Hij wordt vervangen door de Zwitser Jesko Raffin. Later in het seizoen zal blijken dat de Zuid-Afrikaan door zijn blessure een te grote achterstand heeft opgelopen. Hij wordt vervangen door achtereenvolgens Simone Corsi, Jesko Raffin en Tommaso Marcon. Het is een rumoerig seizoen voor NTS RW Racing GP, met een aantal personele verschuivingen en ietwat tegenvallende resultaten.

2019
NTS uitgerust met nieuwe Triumph-motor

NTS uitgerust met nieuwe Triumph-motor

NTS RW Racing GP begint het seizoen met Bo Bendsneyder en Steven Odendaal als rijders. De NTS is uitgerust met een nieuwe Triumph-motor.

2018
Bendsneyder tekent bij RW Racing GP

Bendsneyder tekent bij RW Racing GP

Het heeft wat voeten in de aarde en er moet een crowdfundingsactie voor aan te pas komen, maar in september 2018 legt RW Racing GP opnieuw een Nederlandse rijder vast: Bo Bendsneyder. De enige Nederlandse coureur in de GP’s rijdt in 2019 voor het enige Nederlandse team in de GP’s. De Rotterdammer neemt de plaats in van Joe Roberts. Steven Odendaal blijft ook in 2019 bij NTS RW Racing GP.

2018
Punten voor Odendaal en Roberts

Punten voor Odendaal en Roberts

Voor het eerst sinds lange tijd heeft RW Racing GP weer twee rijders: de Zuid-Afrikaan Steven Odendaal en de Amerikaan Joe Roberts. Beiden hebben niet zo veel ervaring op Grand Prix-niveau maar zijn leergierig en ruim voor het seizoen halverwege is, hebben ze allebei de eerste punten behaald. Het is voor iedereen een leerjaar, zowel voor de rijders als het team, want met de nieuwe machine moeten ze op elk circuit het wiel opnieuw uitvinden. Er wordt echter grote vooruitgang geboekt gedurende het seizoen. Vooral in de regen blijkt de NTS sterk. In Oostenrijk bijvoorbeeld domineren Odendaal en Roberts de trainingen.

2018
Een nieuwe start met NTS

Een nieuwe start met NTS

Er breekt een nieuw tijdperk aan voor RW Racing GP. Het team gaat een partnership aan met het Japanse NTS. De metaalfabrikant is gespecialiseerd in prototypes en precisiewerk voor onder meer de lucht- en ruimtevaart, medische en maritieme industrie, maar ook voor de auto- en motorsport. “Als RW Racing GP zijn we nooit bang geweest voor uitdagingen en risico’s”, zegt teammanager Jarno Janssen. “En ook nu gaan we het niet uit de weg. Het is een enorme uitdaging om met een compleet nieuwe motorfiets en ook nog eens jonge, niet zo ervaren coureurs op dit niveau in de Grand Prixs te rijden. Alles is nieuw, het is een sprong in het diepe.”

2017
Naar de Moto2

Naar de Moto2

Voor het seizoen 2017 besluit RW Racing de overstap te maken naar de Moto2-klasse, waarin het uitkomt met de Spaanse coureur Axel Pons. “We stonden voor de keuze: met een mindere motor in de Moto3 blijven of met een goede motor naar de Moto2. Die keuze was niet zo moeilijk”, vertelt teammanager Jarno Janssen. “Doorgroeien naar de Moto2 heeft altijd al op het verlanglijstje gestaan. Zoals we in de Moto3 springplank én vangnet zijn geweest voor talentvolle coureurs, zo willen we dat ook zijn in de Moto2.” Met de Spaanse coureur Axel Pons behoudt RW Racing GP de infrastructuur en een plaats in de Grand Prix en daarmee de mogelijkheden voor een Nederlandse coureur.

2016
Nog een jaartje met Loi

Nog een jaartje met Loi

Ook in 2016 blijft de combinatie RW Racing GP – Honda – Loi in de Moto3 actief, met opnieuw een aantal prima resultaten – waaronder een podiumplaats in Qatar – maar ook een aantal tegenvallers.

2015
Loi bezorgt RW Racing GP weer een overwinning

Loi bezorgt RW Racing GP weer een overwinning

Voor het seizoen 2015 verruilt RW Racing GP de Kalex KTM voor Honda. De coureur van dienst is de Belg Livio Loi. In Indianapolis wint hij in regenachtige omstandigheden, mede dankzij een gok met de banden. Daarnaast behaalt Loi nog een aantal veelbelovende resultaten.

2014
Een meisje op de motor

Een meisje op de motor

De Spaanse Ana Carrasco is naast Scott Deroue de tweede rijder in het team in 2014. Bij de Dutch TT zorgt RW Racing GP voor een stunt door een gridboy naast het meisje te posteren. Doordat zij haar financiële verplichtingen niet kan nakomen, scheiden de wegen van Carrasco en RW Racing GP nog voor het einde van het seizoen. In 2018 wordt Carrasco de eerste vrouwelijke wereldkampioen in de wegracerij, in de SuperSport 300, waar opnieuw Scott Deroue haar teamgenoot is.

2014
Weer Nederlands talent aan boord

Weer Nederlands talent aan boord

Met Scott Deroue trekt RW Racing GP in 2014 de lijn door van jong Nederlands talent een kans geven. De 18-jarige Deroue maakt zijn debuut in de Moto3 na drie seizoenen in de Red Bull MotoGP Rookies Cup, waarin hij in 2012 als tweede eindigt en waarin hij vier overwinningen behaalt. Op Grand Prix-niveau lukt het hem echter niet om punten te pakken.

 

 

2013
Iwema en Kornfeil

Iwema en Kornfeil

Eén van de doelen van Roelof Waninge is altijd geweest om Nederlands talent een kans te geven. In 2013 is het zover, als Jasper Iwema in de kleuren van RW Racing GP komt rijden. Zijn teamgenoot is de Tsjech Jakub Kornfeil, die een groot deel van het seizoen in de top 10 staat. Jarno Janssen neemt het stokje over van Johan Stigefelt als teammanager.

2012
Twee zeges en tweede in het kampioenschap

Twee zeges en tweede in het kampioenschap

Luis Salom viert in 2012 grote successen. Hij behaalt maar liefst acht podiumplaatsen, waarvan twee overwinningen (Indianapolis en Aragon). Bij de eerste zege van zijn oogappel zit Roelof Waninge ziek thuis voor de tv. In Aragon staat hij er bij op het podium. Salom eindigt het kampioenschap op de tweede plaats. Na bijna drie jaar (Salom reed een deel van het seizoen 2010 bij het Team Molenaar) intensieve samenwerking vertrekt Salom aan het eind van het seizoen naar het fabrieksteam van KTM. Daar behaalt hij zeven overwinningen, maar glipt in de laatste race van het jaar de wereldtitel door zijn vingers. In 2016 overlijdt Luis Salom bij een crash op het circuit van Barcelona, pas 24 jaar oud.

2012
Tweede rijder erbij: Brad Binder

Tweede rijder erbij: Brad Binder

Uitkomend met een Kalex KTM in de nieuwe Moto3-klasse en met Johan Stigefelt als de nieuwe teammanager, wordt RW Racing GP uitgebreid met een tweede rijder: de Zuid-Afrikaan Brad Binder. De vierde plaats in Valencia is Binders beste prestatie dat jaar. In het seizoen 2016 wordt Binder wereldkampioen in de Moto3.

2011
De eerste successen

De eerste successen

Met twee podiumplaatsen (Dutch TT Assen en GP Australië) en een achtste plaats in het eindklassement van de 125cc maakt Luis Salom van het debuutjaar van RW Racing GP meteen een succes.

2011
Het begin van RW Racing GP

Het begin van RW Racing GP

Roelof Waninge was al vele jaren als liefhebber en – met zijn bedrijf Sent Waninge – als sponsor betrokken bij de wegrace. Als door financiële problemem het toenmalige Team Molenaar zich in januari 2011 moet terugtrekken uit de 125cc, neemt Waninge het stokje over. RW Racing GP trekt de talentvolle Spanjaard Luis Salom aan als enige coureur voor 2011.