Uitstekende race niet beloond met punten

De GP van Duitsland was misschien wel de beste wedstrijd van het seizoen tot nu toe voor Bo Bendsneyder. Helaas werd dat niet beloond met punten. De Nederlandse rijder van NTS RW Racing GP eindigde als zestiende op de Sachsenring. Zijn Zuid-Afrikaanse teamgenoot Steven Odendaal finishte als 23ste.

“Bo heeft een dijk van een wedstrijd gereden”, complimenteerde teammanager Jarno Janssen zijn coureur meteen na de race. “Het is raar om te zeggen dat het zijn beste wedstrijd tot nu toe was, terwijl hij ook al wedstrijden heeft gereden waarin hij wél punten heeft gepakt. Die had hij hier in Duitsland meer dan verdiend, want hij heeft gestreden van begin tot eind. De start was prima en zeker een flinke verbetering ten opzichte van vorige races. De eerste paar ronden waren misschien iets te voorzichtig, maar als je ziet dat hij mannen als Bezzecchi, Bulega en Folger achter zich houdt: petje af.”

Bendsneyder begon vanaf de vijftiende plaats aan de wedstrijd, nadat hij in de warmup ’s ochtends in kille en vochtige omstandigheden al de vijfde tijd had gereden. Een goede start bracht hem naar de dertiende positie, maar op het rechte stuk verloor hij de eerste vijf ronden steeds een plek. Vanaf de twintigste plaats begon Bendsneyder zich een weg naar voren te knokken. Eerst Bezzecchi en later Bulega voorkwamen dat de Rotterdammer aansluiting kon maken met het groepje dat streed om de elfde plaats. Pas in de slotfase kon Bendsneyder hen passeren om uiteindelijk op de zestiende plaats te eindigen: een fractie verwijderd van de punten.

Steven Odendaal reed een relatief eenzame race. Begonnen vanaf de 27ste plaats wist hij snel op te klimmen naar 24, maar doordat hij vast kwam te zitten achter een andere rijder, kon hij niet verder opstomen. Toen hij die eenmaal voorbij was en hij vrij baan voor zich had, was het verschil met de groep voor hem al te groot om nog iets te kunnen uitrichten.

Bo Bendsneyder (16 op + 18.077): “Heel jammer dat ik hier geen punten heb kunnen pakken, want het was een heel goede wedstrijd. De snelheid was goed, ik kwam alleen één tot twee tienden tekort. Op het rechte stuk verloor ik daardoor steeds plaatsen en die kon ik maar moeilijk weer goedmaken in het middenstuk. Alleen daar heb ik het verloren: op het rechte stuk. Ik had zeker de snelheid om ergens rond de top 10 mee te doen. Natuurlijk baal ik van die punten, maar met de wedstrijd ben ik heel blij.”

Steven Odendaal (23 op +37.655): “Mijn start was goed. Ik kon Bo zien voor me. Maar één rijder kwam me voorbij en daar kon ik niet meer langs. Daardoor verloren we het contact met de groep. Toen ik er eindelijk langs was, was het verschil te groot. Ik had niet de snelheid om het gat dicht te rijden. Ik heb deze zomer een boel huiswerk om mezelf te verbeteren in de tweede helft van het seizoen.”

 

 

 

Ook interessant