NTS RW Racing GP bewijst opnieuw goede progressie

Joe Roberts en Steven Odendaal hebben zaterdagmiddag tijdens de laatste kwalificatiesessie van het jaar sterke prestaties geleverd en eisten daarmee startposities op de zevende en achtste rij op.

Na de ongunstige weersomstandigheden op vrijdag was er zaterdagochtend wat zon te zien op het stadion-achtige Valencia circuit ondanks dat er eerder op de morgen weer een regenbui gevallen was. Hierdoor werd de derde vrije training opnieuw op een natte baan verreden waarna de omstandigheden flink verbeterden voor de kwalificatiesessie in de middag.

Deze 45-minuten durende sessie was de eerste van het weekend die verreden werd op een nagenoeg compleet droge baan. Dit was de reden dat het moeilijk was om een goede setup te vinden voor de wisselende omstandigheden wat met name een rol speelde bij Steven Odendaal tijdens zijn eerste run. Maar de ambitieuze Zuid-Afrikaanse coureur vocht terug en deed zijn uiterste best in de slotfase terwijl Joe Roberts meedeed in het middenveld. Echter kon hij het in de kwalificatie net niet waarmaken om verder naar voor te kwalificeren in de zeer competitieve klasse.

 

#4 Steven ODENDAAL (NTS RW Racing GP, NTS), Grid positie P22 – 2´36.819 (24/24):

“Het was natuurlijk geen slechte kwalificatie voor ons vandaag, ook al was de setting waarmee we beginnen niet goed. Hierdoor had ik niet het beste gevoel maar na een pitstop hebben we dit veranderd en heb ik mijn best gedaan. We gaan zien wat we kunnen doen vanaf de 22e plaats op de grid. Verder verwacht ik dat het morgen weer volledig nat zal zijn wat veel verandert voor de race.”

 

#16 Joe ROBERTS (NTS RW Racing GP, NTS), Grid positie P19 – 1´36.656 (20/24):

“Om eerlijk te zijn ben ik best blij met vandaag, vooral omdat we geen enkele droge sessie hadden voorafgaand aan de kwalificatie. Om hier een 36.6 te rijden in niet geheel droge omstandigheden is goed. Helaas kwamen we slechts twee tienden tekort op de top tien wat wederom laat zien hoe dicht het bij elkaar zit in deze klasse. Daarnaast hoopte ik een perfecte ronde te kunnen rijden maar dit lukte me uiteindelijk niet. Hoe dan ook, morgen gaat het weer regenen. We zijn sterk in die omstandigheden dus laten we ons maar weer naar voren knokken.”

 

Jarno JANSSEN (Team manager):

“Allereerst wil ik Joe even Steven bedanken voor een zeer solide kwalificatie vandaag. Vooral Joe deed het goed aangezien hij dicht bij de top 15 zat en uiteindelijk kwam hij hier slechts een tiende op tekort. Dit is een goed punt voor hem voor de race van morgen. Ook Steven reed een goede ronde aan het eind van de sessie wat hem een 22e plaats oplevert. Met deze posities laten we onze progressie zien van de laatste paar races. Voor morgen wordt het weer een compleet nieuwe dag met andere omstandigheden dan vandaag. We hebben bewezen dat we in de regen sterk kunnen zijn dus hopelijk kunnen de coureurs de machines overeind houden en een sterke race rijden.”

 

#ValenciaGP Moto2™ – Kwalificatie uitslag:

1 Luca MARINI / ITA / SKY Racing Team VR46 / KALEX / 1´35.777

2 Xavi VIERGE / SPA / Dynavolt Intact GP / KALEX / 1´35.804 +0.027

3 Marcel SCHRÖTTER / GER / Dynavolt Intact GP / KALEX / 1´35.945 +0.168

19 #16 Joe ROBERTS / USA / NTS RW Racing GP / NTS / 1´36.656 +0.879

22 #4 Steven ODENDAAL / RSA / NTS RW Racing GP / NTS / 1´36.819 +1.042

Ook interessant