Vliegende start in regenachtig Valencia

NTS RW Racing GP coureurs Joe Roberts en Steven Odendaal hebben een uitzonderlijke prestatie geleverd tijdens de eerste dag van de seizoensfinale onder zeer verraderlijke omstandigheden. 

Zeer donkere wolken en hevige regen zijn niet gebruikelijk voor Spanje waardoor het laatste raceweekend van het jaar tot dusver overschaduwd is door het slechte weer. Voorspellingen zeggen echter dat het zaterdag beter zal worden maar dat de race op zondag waarschijnlijk ook in de regen zal worden verreden.

Ondanks deze teleurstellende weersomstandigheden voelden Joe Roberts en Steven Odendaal zich comfortabel op hun Japanse NTS machines van het Nederlandse team waarbij ze zichzelf wisten te meten met de snelste coureurs tijdens de twee vrije sessies, wel waren beide coureurs gecrasht.

 

#4 Steven ODENDAAL (NTS RW Racing GP, NTS), FP1: P8 – 1´48.197 (17/17) / FP2: P17 – 1´49.982 (19/19):

“Het was uiteindelijk geen slechte dag ondanks dat drie keer crashte. Natuurlijk is dit niet de manier om een weekend te beginnen, maar ik denk dat we mijn fouten kunnen analyseren en kunnen kijken hoe we morgen sterker terug kunnen komen. Uiteindelijk is P8 na de eerste twee sessies een veelbelovend begin van het weekend.”

 

#16 Joe ROBERTS (NTS RW Racing GP, NTS), FP1: P4 – 1´47.707 (8/15) / FP2: P4 – 1´48.986 (11/18):

“Vandaag was behoorlijk positief aangezien we steeds in de top vijf te vinden waren en uiteindelijk als vierde geklasseerd staan in de gecombineerde tijdlijsten. Ik had een paar crashes maar dat was ook het geval voor veel andere coureurs aangezien de omstandigheden van de baan heel verraderlijk waren. Ik denk dat als de race in de regen verreden gaat worden we heel snel kunnen zijn en mee kunnen doen voor de overwinning. Dit hangt natuurlijk wel af van hoe het allemaal verloopt en of ik die machine overeind kan houden.”

 

#ValenciaGP Moto2™ – Gecombineerde tijden FP1/FP2:

1 Iker LECUONA / SPA / Swiss Innovative Investors / KTM / 1´46.705 (FP1)

2 Alex MARQUEZ / SPA / Estrella Galicia 0,0 Marc VDS / KALEX / 1´47.503 +0.798 (FP1)

3 Miguel OLIVEIRA / POR / Red Bull KTM Ajo / KTM / 1´47.617 +0.912 (FP1)

4 #16 Joe ROBERTS / USA / NTS RW Racing GP / NTS / 1´47.707 +1.002 (FP1)

8 #4 Steven ODENDAAL / RSA / NTS RW Racing GP / NTS / 1´48.197 +1.492 (FP1)

Ook interessant