#MalaysianGP: Tricky Sepang geeft grenzen aan

NTS RW Racing GP coureurs Joe Roberts en Steven Odendaal zullen zondag de voorlaatste race van het seizoen starten vanaf de achtste rij.

De tweede dag in Maleisië was vergelijkbaar met de vrijdag waarbij de dag begon met een nog natte baan terwijl het asfalt volledig opgedroogd was voor de belangrijke kwalificatie. Ondanks een aantal natte plekken in FP3 gaf Joe Roberts het NTS RW Racing GP team een reden voor een glimlach door de sessie als dertiende af te sluiten op het grote Sepang Circuit.

Tijdens de kwalificatie waren de omstandigheden op de baan opnieuw veranderd wat uiteraard een grote invloed had op het gevoel van de coureurs op de Japanse NTS Moto2 machine. Zowel Roberts als Odendaal waren niet in staat om hun sterke prestaties van de vrije trainingen ook in de kwalificatie te laten zien.

 

#4 Steven ODENDAAL (NTS RW Racing GP, NTS), Grid positie P24 – 2´07.566 (13/15):

“Het was vandaag een behoorlijk moeilijke dag ondanks dat we een aantal verbeteringen hebben gevonden. Ik denk dat we de machine nog meer aan kunnen passen om de bochten beter door te gaan, maar ik ben er van bewust dat het geen makkelijke taak is om grote stappen te maken vanavond. Met name om 1,9 seconde te vinden met een aantal clicks is lastig maar ik denk dat we morgen kunnen vechten met de groep rond de top 15.”

 

#16 Joe ROBERTS (NTS RW Racing GP, NTS), Grid positie P23 – 2´07.516 (13/16):

“Het was opnieuw geen makkelijke kwalificatie. Zoals altijd was het belangrijk om een goede slipstream te vinden, vooral op deze baan, maar die wisten we niet te vinden. Hoe dan ook, we starten vanaf de 23e plaats en gaan proberen goed te starten. Verder denk ik dat het belangrijk is om de hele race sterk te zijn omdat de omstandigheden behoorlijk lastig zijn.”

 

Jarno JANSSEN (Team manager):

“Uiteindelijk was het een redelijke kwalificatie vandaag. Natuurlijk hadden we gehoopt om iets meer naar voren te staan maar we staan met beide coureurs op een positie om te vechten voor punten. De race van morgen zal zwaar en lang zijn, vooral door de hoge temperaturen hier in Sepang. Er gaat veel gebeuren en we moeten maar eens zien of we daar van kunnen profiteren.”

 

#MalaysianGP Moto2™ – Uitslag kwalificatie:

1 Alex MARQUEZ / SPA / Estrella Galicia 0,0 Marc VDS / KALEX / 2´05.629

2 Luca MARINI / ITA / SKY Racing Team VR46 / KALEX / 2´06.117 +0.488

3 Fabio QUARTARARO / FRA / MB Conveyors – Speed Up / Speed Up / 2´06.295 +0.666

23 #16 Joe ROBERTS / USA / NTS RW Racing GP / NTS / 2´07.516 +1.887

24 #4 Steven ODENDAAL / RSA / NTS RW Racing GP / NTS / 2´07.566 +1.937

Ook interessant