#AustralianGP: NTS RW Racing GP mist top 15 op magisch Phillip Island

Ondanks een veelbelovende start van het weekend en goede progressie konden Steven Odendaal en Joe Roberts geen punten mee naar huis nemen waar het team voorafgaand aan de Australische race op had gehoopt.

Precies op tijd voor de racedag keerde het fantastische lenteweer terug op het prachtige eiland in het zuiden van Australië. Daardoor waren er felblauwe luchten te zien tijdens de op twee na laatste Moto2 race van het seizoen, maar scheen de zon niet voor het NTS RW Racing GP team.

Coureurs Steven Odendaal en Joe Roberts boekten gedurende het weekend op het Phillip Island circuit opnieuw progressie maar konden geen vruchten plukken na hun harde werk in de race waarin ze net buiten de punten over de finish kwamen.

Het Nederlandse team vertrekt nu vol goede moed richting Maleisië voor de volgende Grand Prix in Sepang, wetende dat hun niveau steeds hoger wordt.

 

#4 Steven ODENDAAL (NTS RW Racing GP, NTS), 17e

“Het was zeker één van onze meest competitieve races dit seizoen tot dusver, slechts 15 seconden achter de winnaar. Het is jammer dat ik niet voorbij kon gaan aan een aantal coureurs in de beginfase want ik denk dat ik met de groep mee had gekund. Daarnaast was het best een mooie race en was ik blij met de setup van de machine. Dit laat zien dat we stappen maken, vooral op vloeiende circuits zoals deze.”

 

#16 Joe ROBERTS (NTS RW Racing GP, NTS), 18e

“Vandaag was niet ideal aangezien ik een aantal fouten maakte in de race. In een aantal bochten ging ik wijd waardoor ik de aansluiting verloor met de groep voor me. Dit was jammer aangezien we een goede snelheid hadden waardoor ik ook dacht dat we met de coureurs voor ons mee hadden gekund. Hoe dan ook, dat is racen en soms maak je fouten. Uiteindelijk hebben we geen slecht weekend gehad op deze mooie plek en gaan we naar Sepang om het daar beter te doen.”

 

Jarno JANSSEN (Team manager):

“Het is jammer want we dachten dat we dit weekend een aantal punten zouden kunnen pakken. We hebben er het hele weekend hard voor gewerkt en de eerste dag was geweldig voor ons. Dit laat zien dat we goed werken richting het einde van het seizoen en dat er progressie is. Zoals bij alle Moto2 races is de kwalificatie bijna 50% van de race waardoor het jammer is dat we het gisteren moeilijk hadden in de kwalificatie; dit maakte het lastiger voor de race. Uiteindelijk kreeg Joe niet het gevoel wat hij had in de eerste sessies op vrijdag. Dit is moeilijk uit te leggen terwijl Steven een heel constante race wist te rijden en we kunnen zien dat hij ieder weekend verbetert. Uiteindelijk is het jammer dat we geen punten hebben behaald maar in het algemeen kunnen we blij zijn met de race van vandaag.”

 

#AustralianGP Moto2™ – Race uitslag na 25 ronden:

1 Brad BINDER / RSA / Red Bull KTM Ajo / KTM / +39´23.427

2 Joan MIR / SPA / Estrella Galicia 0,0 Marc VDS / KALEX / +0.036

3 Xavi VIERGE / SPA / Dynavolt Intact GP / KALEX / +0.949

17 #4 Steven ODENDAAL / RSA / NTS RW Racing GP / NTS / +15.396

18 #16 Joe ROBERTS / USA / NTS RW Racing GP / NTS / +23.230

 

Moto2™ Stand kampioenschap

1 Francesco BAGNAIA / ITA / KALEX / 288

2 Miguel OLIVEIRA / POR / KTM / 252

3 Brad BINDER / RSA / KTM / 193

27 #16 Joe ROBERTS / USA / NTS / 5

31 #4 Steven ODENDAAL / RSA / NTS / 1

Ook interessant