AustralianGP: NTS RW RACING GP aast op comeback op zondag

Het NTS RW Racing GP duo Steven Odendaal en Joe Roberts was zaterdag tijdens de kwalificatie op de één of andere manier het slachtoffer van de wisselende omstandigheden, beiden worstelden met het op de klok zetten van competitieve rondetijden.

Het weer op Phillip Island zorgde zaterdag voor de vaak zo typische omstandigheden op het in het zuiden van Australië gelegen circuit. Steeds wisselende omstandigheden maakten het lastig voor teams en rijders, vooral voor de meer onervaren coureurs op dit circuit waaronder Steven Odendaal en Joe Roberts.

Daarnaast had een incident in het begin van de kwalificatie ook nog eens een negatief effect voor de Zuid-Afrikaan Odendaal terwijl zijn Amerikaanse teamgenoot Joe Roberts moeite bleef houden zijn draai te vinden op het laatste deel van het ultrasnelle en vloeiend Phillip Island circuit.

 

#4 Steven ODENDAAL (NTS RW Racing GP, NTS), startpositie P26 – 1´34.958 (19/21):

“Een sterk weekend tot nu toe, maar de kwalificatie bracht ons niet de positie die we graag zouden willen. In het begin kwam ik in aanraking met Alex Marquez, dat was een beetje jammer voor hem omdat ik de voorkant kwijtraakte in Lukey Heights en hij vervolgens geen kant meer op kon, mijn achterkant raakte en ten val kwam. Hoe dan ook, we moeten de komende uren goed kijken wat er misging tijdens deze kwalificatie en hard aan het werk om morgen sterker terug te komen.”

 

#16 Joe ROBERTS (NTS RW Racing GP, NTS), startpositie P24 – 1´34.851 (21/23):

“Eerlijk gezegd, vandaag kregen we te maken met een moeilijke kwalificatie. Het lijkt erop dat de laatste twee bochten niet willen lukken. De rest van het circuit gaat het goed en zijn we gewoon heel erg sterk, daar missen we slechts vijf of zestiende op de snelsten, maar zoals ik al zei verprutsen we het vervolgens in de laatste twee bochten. Het gevoel met de motor is gewoon goed alleen we moeten het probleem van die laatste twee bochten zien op te lossen. We staan waar we staan, daar zullen we het mee moeten doen en we zullen proberen om morgen een goede start te maken en vervolgens in het begin zoveel als mogelijk coureurs zien te passeren. Maar hoe dan ook, ik denk dat we morgen sterk voor de dag kunnen komen in de race.”

 

Jarno JANSSEN (Team manager):

“Natuurlijk zijn we een beetje teleurgesteld over de kwalificatie, juist omdat we een goede eerste dag hadden en heel sterk aan het weekend hier op Phillip Island begonnen. Beide rijders presteerden vrijdag erg sterk, het verschil was slechts een seconde. Maar de startposities en de gereden rondetijden in de kwalificatie zijn voor iedereen binnen het team teleurstellend, inclusief de rijders. Wat betreft de wind, die veranderde constant en was vandaag ineens aanzienlijk sterker. Hierdoor leek het voor ons een stuk moeilijker om dezelfde rondetijden te rijden als daarvoor. Vooral Steven ondervond veel hinder van deze wisselde omstandigheden. We blijven echter positief omdat we gisteren zo’n goede dag hadden en het NTS pakket de laatste vier races verbetert. We hopen alleen maar dat we morgen een goede race zullen hebben, een race zonder incidenten waarin we onszelf naar voren kunnen knokken.”

 

#AustralianGP Moto2™ – kwalificatie resultaat:

1 Mattia PASINI / ITA / Italtrans Racing Team / KALEX / 1´33.368

2 Marcel SCHRÖTTER / GER / Dynavolt Intact GP / KALEX / 1´33.624 +0.256

3 Xavi VIERGE / SPA / Dynavolt Intact GP / KALEX / 1´33.721 +0.353

24 #16 Joe ROBERTS / USA / NTS RW Racing GP / NTS / 1´34.851 +1.483

26 #4 Steven ODENDAAL / RSA / NTS RW Racing GP / NTS / 1´34.958 +1.590

Ook interessant